Fine Dining – Haute Cuisine

Med en privat kock förvandlas ert vardagsrum eller lokal till en restaurang och på plats lagar jag en välkomponerad och välsmakande två eller tre-rätters meny för sällskap från 6-20 personer. Vare sig ni är ett privat gäng eller om ni vill kunna äta en affärsmiddag lite mer ostört så är en privat kock på plats det smartaste valet.

Jag brinner för det franska köket och min mat är rustik med höga smaker. Det spelar ingen roll hur mycket jag inspireras av alla nya fusion rätter som finns så faller jag alltid tillbaka på det franska och rustika. En fin köttbit, en himmelsk sås och någon form av potatis till. Varför krångla till det?

Min meny genomsyras av klassiska rätter med fransk, svensk och italiensk inspiration och som jag vet går hem hos det svenska folket. Menyn är levande och kommer variera lite efter säsong på året men klassikerna kommer alltid att finnas där. Så ta en titt och komponera ihop en tre rätters som ni vill äta på ert nästa event. Och önskar ni börja med några goda aptitretare till välkomstdrinken så finns det att välja på menyn också.

//Lina

Förrätter

Toast Skagen 

Laxtartar med smak av lime. Serveras på smörstekt bröd toppad med pepparrotsemulsion

Chèvre Chaud – smörstekt toast med ugnsbakad getost, ruccola, färska fikon i rödvinsreduktion & rostade pinjenötter (vegetarisk)

Bruschetta – smörstekt Levain med smakrik tomatröra, basilika & mozzarella (vegetarisk)

Crème Ninon – en len soppa på gröna ärtor – serveras med halstrad pilgrimsmussla & färska räkor 

Fransk löksoppa – serveras med västerbottensost-toast 

Rostad Jordärtskocksoppa – serveras med brynt äpple och champinjon samt färskt bröd

Hummersoppa – Serveras med halstrad pilgrimsmussla & färska räkor 

** Bouillabaisse – en ljuvlig fiskgryta med lax, torsk, räkor och musslor. Serveras med Aioli och färsk baguette

Vitlöksgratinerade skaldjur (räkor, musslor och kräftor) – serveras med färsk baguette

Grön sparris med hollandaise och knaperstekt bacon

** Vit sparris med beurre blanc, stenbitsrom och gräslök

** Råraka med löjrom, syrad grädde, rödlök & dill

** Vitlöksgratinerad halv hummer – serveras med smörstekt  toast

** Råbiff – Fint tärnad oxfilé med tryffelemulsion, syrad lök, rostad lök, riven pepparrot, kapris & rotfruktschips

** Råbiff ”Korean” – Fint tärnad oxfílé med syrad schalottenlök, rostad lök, gräslök & Yakiniku-emulsion

** Carpaccio – tunt skivad färsk oxfílé med ruccola, örtolja, riven parmesanost & rostade pinjenötter

 _______________________________________________________________________

Varmrätter

Biffstek på Oxfilé – Serveras med brynt lök, rödvinssås, bearnaise, ugnsstekt delikatesspotatis, broccoli & ugnsbakade cocktailtomater

Oxfilémedaljong – Serveras med grönpepparsås, ugnsrostad delikatesspotatis, ugnsbakad tomat, broccoli & grillad sparris

Oxfilémedaljong – Serveras med en kraftig rödvinssås, Pommes Anna, ugnsbakad tomat, broccoli & grillad sparris

Oxfilémedaljong – Serveras med en krämig murkelsås, Pommes Anna, bakad tomat & smörstekta grönsaker 

Oxfilémedaljong – Serveras med tryffeldoftande rödvinssås, potatisstomp med tryffel, smörstekt svamp, haricots verts & sparris       

Oxfilémedaljong – Serveras med kallslagen bearnaisesås, ugnsrostad delikatesspotatis, ugnsbakade cocktailtomater & smörstekta haricots verts

** Oxfilé Surf´n Turf – Oxfilémedaljong och en halv vitlöksgratinerad hummer. Serveras med ugnsrostad potatis, grönpepparsås, ugnsbakade tomater & haricots verts         

** Kalvfilé Oscar – Kalvfilémedaljong och hummerstjärt, serveras med Pommes Anna, choronsås, bakad tomat & smörstekta haricots verts

** File Mignon Black & White – Oxfilémedaljong och fläskfilémedaljong – serveras med ugnsrostad potatis, bakade grönsaker, bearnaisesås samt en kraftig rödvinssås

*** Tournedos Rossini – Oxfilé och anklever, serveras med potatiskaka, knaperstekt bacon, madeirasås & smörstekta haricots verts 

Lammytterfilé med rödvinssås- serveras med Pommes Anna, rostade morötter, haricots verts & sparris

Torskrygg – serveras med en krämig skaldjursrisotto, stekta champinjoner, salladslök & sparris 

Torskrygg med vitvinssås – Serveras med dillslungad ugnsrostad delikatesspotatis, färska räkor, sockerärtor, grillad sparris & picklad fänkål

Torskrygg med brynt smör – Serveras med dillslungad ugnsrostad delikatesspotatis, champinjoner, färska räkor, grillad sparris & riven pepparrot 

** Bouillabaisse – En ljuvlig fiskgryta med lax, torsk, räkor och musslor. Serveras med Aioli & färsk baguette 

_________________________________________________________

Desserter

Ljuvlig Chokladkaka med limemarinerade bär & vispad grädde (glutenfri)

Symfoni av choklad, lakrits och hallon (chokladmousse, lakritschokladmousse, hallonsorbet, färska hallon, kex-smul)

Creme Brulée med vanilj

Creme Brulée med smak av lime & passionsfrukt

Creme Brulée med smak av choklad, calvados & apelsin

Citronkola-pannacotta med kanderade valnötter, grädde & hallon

Ananas & glass – Rom-marinerad ljummen ananas med gammaldags vaniljglass, kokosknäckflarn och kokosflakes

Glass & ljuvlig äppelkompott – calvadosmarinerade äpplen med vaniljglass & havrecrumble

Key Lime Pie – Ljuvlig limepaj serverad med vispad grädde & färska hallon
_______________________________________________________________________

Vegansk meny

Bruschetta – Stekt Levain med en härlig tomatsalsa

Krämig grönsaksrisotto med sauterad sparris, salladslök & stekt svamp

Chokladkaka med limemarinerade bär

Specialkost & allergier

Vi tar såklart hänsyn till allergier, såsom gluten, laktos, nötter, ägg, soja, choklad m.m. Specialkost som vegetariska/veganska alternativ samt rätter utan mjölkprotein kan medföra extra pristillägg då dessa kräver specialinköp och extra nerlagd tid. 

_______________________________________________________________________

Kanapéer & snittar 

Mini Toast Skagen

Mini Löjroms-toast

Mini Laxtartar

Mini Bruschetta – minitoast med tomatröra & färsk basilika

Mini Steak tartare – kavringskanapé med råbiff av finskuren oxfilé, tryffelemulsion, rostad lök, kapris & pepparrot

Mini Västerbottensostpaj

Mini Chèvre paj 

Mini Avokado tartar – snitt med avokado, räkor & citrus

Mini toast med Chèvre, honung & rostade pinjenötter

Krustad med skagenröra

Krustad med svampstuvning

Salladsblad med ingefärsmarinerad lax och wasabimajonnäs

Rostad färskpotatis med löjrom, dill & lökcrème

Kavring med Gubbröra 

Kavring med sill & potatis

Kavring med St Agur, päron & valnöt

Ansjovis-pannacotta

Petit-Choux med dill & kaviargrädde

Havrekex med gorgonzola & fikonmarmelad

Pris Kanapéer/snittar

40 kr/st vid beställning av minst 3 st/person

_______________________________________________________________________

Priser 

2-rätters: 890 kr/kuvert 

3-rätters: 990 kr/kuvert 

I kuvertpriset ingår förutom maten, 8-12 timmars arbetstid, dvs tid för planering, inköp, förberedelse, logistik, aktiv tid på plats samt efterarbete.

OBS! 

100 kr/person i pristillägg för rätter markerat med **

200 kr/person i pristillägg för rätter markerat med ***

Villkor

Privatpersoner betalar i förskott mot faktura.

Företag betalar mot faktura. Moms 12% tillkommer på angivna priser.

Resekostnad tillkommer för leverans utanför Växjö.

Totalt återbud med full återbetalning kan göras senast 6 dagar innan event.

Totalt återbud 2 – 5 dagar innan event återbetalas med 70%.

Återbud av enstaka kuvert med full återbetalning kan göras senast 6 dagar innan event.

Återbud av enstaka kuvert 2 – 5 dagar innan event återbetalas med 50%

Återbud samma dag som event återbetalas ej.

Till menyalternativ…

dd

fine dining