Potatislasagne…

Nytt år och mitt första blogginlägg för 2024! Jag är precis hemkommen efter 4 veckors hojsemester i USA och börjar komma in i rytmnen igen men det tar sin lilla tid. Man säger att man behöver 1 dygn per timma man förlorat för att återställa kroppen och jag kan nog hålla med. Vi hade 7 timmars tidsskillnad och det är först i går och idag som jag kunnat sova riktigt. Matsmältningen är oxå rubbad och man känner sig som en uppsvälld ballong men på måndag ska nog allt vara normalt igen. Och äntligen ska jag börja träna igen.

Harley Davidson och USA

Jag och min man är sanna motorcykelentusiaster och vi reser till USA så oft vi kan för att köra hoj. Vår första hojresa dit var 2009 och sedan dess är vi fast och jag har faktiskt tappat räkningen på hur många gånger vi varit där. Vi har betat av många delstater och stora motorcykelevent, såsom dom största i Daytona och Sturgis. Det är obeskrivligt roligt. Och vi träffar så många härliga människor varje gång vi är där. Det är samma antiklimax varje gång vi kommer hem men vi jobbar för vår vision att i framtiden kunna bo och leva i USA.

Fattigmansmat

Januari är den fattigaste månaden på året sägs det och så även för oss efter en lång resa. Men nu är det bara till att ladda om med den energin vi fått med oss och jobba hårt så vi kan komma iväg igen. Eftersom kylen var slut på det mesta när vi kom hem köpte vi lite basvaror och köttfärs som jag gjorde en god potatislasagne på och som räcker i flera dagar i veckan.

Recept

Ingredienser till 8-10 portioner  Tid: ca 60 min

 • 8-10 stora potatisar
 • 600 g nötfärs
 • 1 gul hackad lök
 • 1 finhackad solovitlök
 • 250 g finhackade champinjoner
 • 2 gröna finhackade paprikor
 • 10 delade cocktailtomater
 • 1 dl vatten
 • 1 dl vitt vin
 • 2 msk oxfond
 • 3 msk tomatpuré
 • 1 dl heinz chilisås
 • 1 msk kikkomansoja
 • 2 tsk oregano
 • salt
 • svartpeppar
 • 150 g Mozzarella
 • Riven stark ost

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 200 grader
 2. Fräs hackad lök, vitlök, champinjoner och nötfärs.
 3. Tillsätt allt annat och låt puttra 15 minuter.
 4. Smaka av med salt och peppar.
 5. Skala potatisen och skär i tunna skivor med en mandolin.
 6. Varva potatis köttfärs och mozzarella i en ugnsfast form.
 7. Toppa med riven stark ost.
 8. Grädda i ugnen ca 40 minuter eller tills potatisen känns mjuk.
 9. Servera med en grön sallad.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.