Tortilla Tacos med revben och bbq-majjo…

Jag är en trogen följare av Sveriges Mästerkock och jag medverkade själv 2012. Förra veckan drog en ny säsong igång och när deltagarna var i slutkvalet i Gävle, fick dom laga tacos. Och vem gillar inte tacos? Tacos idag är inte som när man var liten. Då var det hårda tacoskal med köttfärs som gällde. Idag fyller man dom med så mycket annat gott. Jag föredrar mjuka tacos i stället för dom hårda men har aldrig bakat mina egna tortillabröd och att hitta ett bra recept på tortillas var lättare sagt än gjort.

Mixa vete och majsmjöl

När det kommer till att baka så måste jag ha ett recept till skillnad från när jag lagar mat. Då använder jag bara receptet som inspiration. Men jag blir lite frustrerad när inte ens ett recept funkar. Hur ska man då lyckas om man inte har lite koll i köket. Först bestämde jag mig för att göra majstortillas men efter att ha misslyckats med två recept som jag följde efter punkt och pricka så blev jag lite frustrerad. Till slut fick det bli en mix av vete och majs då det är supersvårt att få majsmjöl att hålla ihop. Och det bevisades verkligen av dom två recepten som jag testade. Detta receptet kommer från en av säsongerna av Sveriges Mästerkock.

Recept

Ingredienser till 5 små tortillas (ca 12 cm i diameter)   Tid: ca 30 min

 • 60 g vetemjöl
 • 60 g majsmjöl
 • 100 g kokande vatten
 • 3 g salt
 • 4 g olivolja

Gör så här

 1. Mät upp alla ingredienser med en köksvåg.
 2. Blanda alla ingredienser i en bunke och knåda ihop med händerna till en jämn deg eller gör det enkelt och blanda allt i din köksmaskin tills det blir en fin deg.
 3. Dela degen i 5 lika stora delar och rulla dom till bollar.
 4. Pressa varje boll mellan två bakplåtspapper eller en delad zip-låspåse. Använd en gryta eller något annat lite tyngre föremål för att pressa degen till en rund och tunn tortilla.
 5. Ta försiktigt ur tortillan ur pappret/plasten och stek i en torr stekpanna. Stek första sidan i 10 sek, vänd den och låt steka på andra sidan tills den ”puffar” upp sig och får färg. Vänd den igen och låt den få mer färg på andra sidan.
 6. Lägg bröden under en bakduk och låt dom svalna.
 7. Fyll tacosen med din favoritfyllning. Mina fyllde jag med grillade revben, bbq-majo, grillad paprika, rostad lök, brynt lök och lite gräslök. Mums!

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.