Pocherade Äggmuffins…

Detta blir förmodligen mitt sista blogginlägg för 2022 och jag började dagen med gos pocherade äggmuffins. Julen är över och nu ska vi bara fira in det nya året som jag ser fram emot då många nya utmaningar väntar. Även om tiderna är tuffa och har varit dom senaste 2 åren så hoppas jag på många roliga kockuppdrag nästa år. Därmed vill jag säga ett stort tack till mina kunder som jag fått äran att kocka hos under året och hoppas såklart på återseende. Vill du hyra mig som kock för en kväll

Julskinkan som försvann

Även om jag bara ätit julmat 2 ggr i år så står den mig upp i halsen och jag kan faktiskt inte uppskatta den längre, hur illa det än låter. Men julskinka funkar ju alltid och idag hade jag slut på bacon så det blev stekt julskinka till äggen vilket funkar lika bra som bacon.

Recept

Ingredienser till 2 personer  Tid: 20 min

 • 4 msk vatten (1 msk/ägg)
 • 4 ägg
 • 4 nypor hackad gräslök
 • 8 cocktailtomater
 • riven cheddarost
 • salt
 • 1 pkt stekt Tulip bacon (i mitt fall julskinka)

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 175 grader.
 2. Ta fram en muffinsform i teflon och häll 1 msk vatten i varje form.
 3. Knäck ägget i formen och toppa med gräslök, tomat, ost och salt.
 4. Ställ in i ugnen 9-13  minuter beroende på hur du vill ha ägget.
 5. Ta ut formen och låt äggen vila 2 min innan servering.
 6. Stek baconet.
 7. Ta en slickepott för att enklast få ur äggen ur formarna.
 8. Servera med knaperstekt bacon eller julskinka som det blev i mitt fall.

Fler av mina goda frukost recept hittar du här!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.