Äggnudlar med krämig chorizosås…

Det är så roligt att jag har kommit igång med min blogg för den har ju haft lite torka dom senaste åren. Men nu finns mer tid för detta och det är kul att kunna dela med mig av mina recept, även om det inte blir alla. Man måste ju bevara några hemliga recept för sig själv.

Äggnudlar eller pasta

Senaste tiden så har jag köpt äggnudlar i stället för vanlig pasta. Jag tycker dom suger upp såsen på ett annat sätt och jag gillar tuggmotståndet i äggnudlar. Vad är då skillnaden mot pasta? Jo, dom innehåller lite med ägg men annars är det samma ingredienser. Det svåra jag kan tycka är att hitta olika former på äggnudlar då affärerna oftast bara har dem i spaghettiform. Däremot finns det olika sorters nudlar som t ex risnudlar och glasnudlar beroende på vilken rätt man tänker laga. I detta receptet använde jag äggnudlar från Blue Dragon som jag köpte på ICA Kvantum och dom var kanonbra i konsistensen men saknade durumvete.

Chorizo

Se till att hitta en riktigt bra och smakrik färsk chorizo. Jag köper alltid en äkta spansk färsk chorizo som har fantastisk smak och konsistens. Med den behöver man inte krydda mycket mer än lite salt på sin höjd. I detta receptet använde jag ramslök som jag hade i frysen men den går att ersätta med salladslök likaväl då ramslöken inte är i säsong eller om du skulle ha svårt att få tag på den under säsong.

Recept

Ingredienser till 4 portioner   Tid: ca 30 min

 • 200g äggnudlar
 • 400g färsk chorizo av bra sort
 • 250g champinjoner
 • 1 solovitlök
 • 1 dl hackad ramslök eller salladslök
 • 3 dl grädde
 • salt

Gör så här

 1. Pilla av skinnet på korven och hacka innehållet till en fin färs.
 2. Skär svampen i mindre bitar samt hacka vitlök och ramslök/salladslök.
 3. Fräs svampen i en torr panna tills den svettats ur och fått fin färg.
 4. Tillsätt vitlök och ramslök och låt fräsa tillsammans nån minut.
 5. Ta bort pannan från spisen medan du steker korven i en annan panna.
 6. Fräs korven i en torr panna tills den är genomstekt. Den ska bli som köttfärs.
 7. Tillsätt svampblandningen och grädde.
 8. Låt sjuda 5-10 minuter till såsen blir krämig.
 9. Smaka av med salt.
 10. Koka nudlarna enligt anvisning och skölj dem efter att ha silat av dem.
 11. Vänd ner nudlarna i såsen och servera direkt.

Fler av mina goda pastasåser hittar du här!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.