Bababoom Shrimps…

Nu blir det kreol/cajunmat igen och denna rätten fick jag inspiration till när vi var på en resa och åt på Monkey Bar Steak &Seafood i Cape Coral, Florida. Den serverades som en förrätt och jag ville bara ha mer. Vad är då Bababoom Schrimps? Jo, kort och gott en smakrik krämig soppa med grillade scampi som serveras med färsk baguett. Men lika bra går den att äta som en pastasås. Så nu fick jag åter igen ett tillfälle att använda mina nya goda kreolska kryddor. Fler av mina goda soppor hittar du på denna länk.

Hurricane Ian

Nyligen drabbades Florida av en av dom värsta orkanerna på länge och inte sedan Katrina 2005 eller Michael 2018 blev det en sådan förödelse. Dödstalen är lägre men förödelsen är enorm. Vi har vänner som har ett sommarhus i Cape Coral som blev drabbade. Tack och lov var dom inte på plats och huset står kvar men det blev översvämmat och fick diverse yttre skador. Värre var det för många andra som förlorade precis allt dom ägde. Fort Myers beach med alla mysiga restauranger och affärer är i stort sett jämnat med marken. Piren består numera bara av ett metallfundament. Det kommer ta år att bygga upp igen och frågan är om den gamla charmen från många av husen kommer att kunna återskapas. Många av våra favoritställen blev hårt drabbade. Florida har dock en väldigt klok guvenör (som jag hoppas blir nästa president) så jag vet att dom kommer göra allt för att återbygga så mycket som bara går på så kort tid som möjligt.

Recept

Ingredienser till 4 portioner  Tid: ca 30 min

 • 500 g scampi (råa frysta)
 • 4 dl grädde
 • 1 dl vitt vin
 • 1 pressad solo vitlök
 • Tony Chacheres kreolkrydda efter smak
 • Magic Schrimp Seasoning efter smak
 • smör
 • ev salt
 • Persilja
 • Tillbehör
 • Färsk baguette
 • Speghetti eller fettucine

Gör så här

 1. Pressa vitlöken och fräs den tillsammans med kryddorna i smör utan att den bränns.
 2. Tillsätt vitt vin och grädde.
 3. Låt såsen sjuda 10 minuter och låt den koka ner tills den blir krämig.
 4. Grilla scampin på en torr panna ca en minut och lägg dem sedan på ett fat åt sidan.
 5. Smaka av såsen och tillsätt ev mer krydda och salt.
 6. Precis innan servering vänd ner räkorna i soppan/såsen och garnera men lite hackad persilja.
 7. Servera med färsk baguett eller till en god pasta.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.