Pasta Pappardelle Surf´n Turf med tryffel

Sommar, sol och hojåkning

Vilken sommar det är!! Jag jobbar för fullt, som jag brukar i juli då min kollega har semester, men det gör mig ingenting. Jag gör på det viset att jag kör lång weekends i stället. Då känns det som man har hur mycket semester som helst och det fina är att jag kan pricka in min semester efter väder och vind. Förutom i juli då jag måste jobba men då gäller det att ta vara på kvällar och helger i stället. Det har blivit en hel det kockande och mycket hojåkning så klart. I augusti får jag lite mer ledigt och hoppas på fortsatt fint väder och sköna mil på min Harley 🙂

Att vara MC-entusiast

Min stora passion förutom matlagning är att köra och åka hoj. Jag tog mitt MC-kort 2020 efter att ha övningskört i 1,5 år. Jag började med en mindre Harley Davidson men i år bytte jag upp mig till en större modell och som jag älskar! Innan dess var jag ”spätta” och åkte baktill på min mans hoj och det har jag gjort i hela 22 år. Vi älskar hojlivet och friheten man får på en motorcykel. Vi reser helst till USA och kör hoj. Det är det ultimata landet för hoj-entusiaster som oss. Där arrangeras världens största MC-träffar, dels i Daytona, FL och i Sturgis, SD. Vi har varit på dem flera gånger och skulle dit även 2020 och 2021. Men pga pandemin har vi fått skjuta på det till 2022 och det verkligen suger. Vi får helt enkelt vara tacksamma över att vi haft en kanonsommar så vi kunnat köra mycket här hemma.

Sommar och mat

Jag har nog aldrig lagat så lite mat hemma som denna sommaren. Vi har gynnat restaurangbranschen under hela pandemin vilket jag tycker har varit viktigt. Det är sååå många företag som kämpar för sin överlevnad och då vill jag dra mitt strå till stacken. Men in helgen hände det! Mannen ville ha pasta och eftersom det fanns lite godsaker i kylen så slängde jag ihop en härlig Surf´n Turf. Såsen är smaksatt med tryffel och för att få en bra smak va den så se till att köpa en tryffelolja av bra kvalitet. Du bör lägga runt 100 kr för en liten flaska och det behövs inte mycket för att få smak. En mycket trevlig rätt som är både lättlagad och lyxig.

Recept

Ingredienser till 4 portioner. Tid: ca 30 min

 • 600 g oxfilé
 • 1 gul lök
 • 1 solo vitlök
 • 250 g champinjoner
 • 1 dl vitt vin
 • 3 dl grädde
 • 1-2 msk kalvfond
 • tryffelolja av fin sort och efter smak
 • salt och peppar
 • smör
 • kokt pappardelle pasta
 • 1 knippe sparris
 • 20 st scampi

Gör så här

 1. Skär köttet i mindre bitar, salta och peppra.
 2. Bryn köttet hastigt i smör.
 3. Lägg köttet på ett fat och låt vila.
 4. Skär lök, vitlök och svamp.
 5. Fräs först svampen i några droppar tryffelolja.
 6. Tillsätt lök och vitlök och låt steka någon minut utan att få färg.
 7. Tillsätt vinet och låt koka in till hälften.
 8. Tillsätt grädden och buljongen.
 9. Sjud 5-10 minuter och koka pastan under tiden.
 10. Stek sparrisen i en torr panna några minuter så den får lite grillyta men behåller sin krispighet.
 11. Stek scampin hastigt runt om i en torr panna.
 12. Vänd ner köttet i såsen och låt sjuda nån minut till och tillsätt ev lite mer tryffleolja.
 13. Vänd till sist ner den kokta pastan tillsammans med lite av kokvattnet som innehåller stärkelse och som gör såsen lite krämigare.
 14. Slå upp pastan på tallriken och garnera med räkor och sparris.

Lycka till!

Jag och min fina Harley Davidsson Lowrider S som jag kallar Haylie <3

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.