Råbiff med örtolja och pinjenötter…

Socialt umgänge

Dags att dra ett streck över 2020 som bara handlade om Covid-19. Det gör det visserligen fortfarande och vi flesta har ju inte kunnat umgås med nära och kära som vill velat. Men i helgen som gick fick jag ändå till en tjejmiddag hemma med mina allra bästa vänner sånär på ett par stycken som inte kunde komma. Denna kvällen kommer jag leva på länge och jag hoppas att verkligheten går över till det normala snart.

Variation på råbiff

Att råbiff är på tapeten just nu är väl ingen hemlighet. Man ser det ofta på menyn på finare restauranger och inte bara det klassiska originalet utan varianter. Råbiff går ju variera med många goda smaker så de är bara lite kreativitet och fantasi som behövs. I helgen bjöd jag tjejerna på en råbiff med smak av Italien. Det blev en succé kan jag säga så det är lika bra att bjuda på receptet, som inte allt är avancerat. Denna förrätten är numera ett val på min nya meny för 2021.

Recept till 4 personer

 • 200 g oxfilé (helst fryst)
 • 1 kruka färsk basilika
 • 1 näve ruccolasallad
 • 0,5-1 dl olivolja
 • pressad citronsaft efter smak
 • zest från 1 citron
 • salt
 • 3 msk pinjenötter
 • finriven parmesanost
 • ruccola till garnering

Gör så här

 1. Tina oxfilén sakta i kylen innan servering (ca 24 timmar) så den fortfarande är lite frusen när du skär den vilket gör det enklare att skära fina och jämna tärningar. Låt tina helt i en skål efter att du skurit den. Har du färsk oxfilé se till att den är kylskåpskall.
 2. Mixa basilika, ruccola, olja, citronzest och saft med en stavmixer till du får en jämn och krämig olja. Tillsätt olja efter smak och konsistens.
 3. Smaka av med salt.
 4. Rosta nötterna i en torr panna.
 5. Lägg ruccola i botten på tallriken och skrid ut den skurna oxfilén ovanpå.
 6. Ringla över örtoljan och toppa med pinjenötter och riven parmesan.

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.