Grönkålspaj…

Välkommen 2020!

Jag får börja med att önska alla mina följare en god fortsättning på det nya året och det börjar jag med lite god grönkålspaj. 🙂 Skönt att vi är på rätt sida av året och att våren snart kommer…Jag längtar sååå tills jag kan börja köra min hoj igen och i år ska jag bli klar med mitt MC-kort och jag kommer övningsköra på Mårtenssons Trafikskola i Växjö 🙂

Sveriges Mästerkock 2020

Tänk att det är 8 år sedan jag var med i andra säsongen av Sveriges Mästerkock! Och nu har säsongen för 2020 precis dragit igång och som vanligt sitter jag klistrad vid tvn. Leif Mannerström är extra hård i sin bedömning detta året tycker jag men det är bara bra med konstruktiv kritik, för många har ju lite VÄL mycket självkänsla över sin matlagning men som sen visar sig att inte vara så bra. Tufft är det dock att stå där framme…I know!! 🙂

Nytt år – inga löften

Jag kommer inte lova att bloggandet blir bättre i år. Gjorde ett försök förra året som inte kunde hållas men igår gjorde jag ett nytt recept på en god grönkålspaj och då blir det ju ett tillfälle att blogga. Lagade massor av paj för några år sedan (för att jag älskar paj) men förra året blev det knappt ingen så det blir kul att börja året med ett helt nytt rykande recept.

Recept

Ingredienser till 1 normalstor paj     Tid: ca 60 min

 • Pajdeg
 • 2,5 dl mjöl
 • 100 g smör
 • 1 ägg
 • Fyllning
 • 1 påse färsk grönkål (5-6 dl hackad)
 • 1 gul lök
 • 1 solo vitlök
 • 5 skivor rökt smörgåsskinka (kan uteslutas)
 • 1,5 dl grädde
 • några skvättar vitvinsvinäger
 • 1 msk sherry
 • 1 msk kycklingfond
 • salt
 • peppar
 • Riven västerbottensost
 • Äggstanning
 • 3 ägg
 • 3 dl mjölk
 • salt och peppar

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 220 grader över/undervärme.
 2. Mixa mjöl och smör i en matberedare och tillsätt sedan ägget.
 3. Kavla ut pajdegen i en pajform och förgrädda 15 minuter.
 4. Ta bort stjälkarna på grönkålen och skölj bladen i vatten.
 5. Mixa grönkålen i matberedare.
 6. Skär löken fint och hacka vitlöken.
 7. Fräs kål, lök och vitlök i smör utan att brännas. Rör om ofta.
 8. Tillsätt grädde, vinäger, sherry och fond.
 9. Låt koka in.
 10. Smaka av med salt o peppar
 11. Blanda äggstanningen och smaka av med salt och peppar.
 12. Lägg grönkålsblandningen i botten av pajskalet.
 13. Toppa med ost och häll på äggstanningen.
 14. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min tills den fått fin färg och ”stannat

Fler av mina goda recept på pajer hittar ni här!

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.