Harley Davidsson Street 750…

Oj, nu var det ett bra tag sedan jag bloggade och jag som sa att jag skulle bli bättre på detta. Det gick bra i början på året men vad hände sen? Jo, semestern kom i vägen och sen började bokningar på mina kockuppdrag ramla in, vilket gjorde att bloggandet blev lite lidande men det är aldrig försent att börja skriva igen. Det har ju faktiskt hänt en del roliga grejer sedan sist. Jag har nämligen blivit med motorcykel och på allvar kommit igång med mitt MC-kort. 🙂

MC-kort

I julas övningskörde jag på Harley Davidson Riding Academy i Fort Myers som blev starten till mitt MC-körkort och som jag nu håller på att ta. Det var en 2,5 dagars intensivkurs med fokus på lågfart och balans, dvs de svåraste momenten som kräver mest tid och pengar när man ska ta körkort. Hade jag varit amerikansk medborgare så hade jag haft mitt körkort nu men så är ju tyvärr inte fallet. Dock var det en kanonbra start för mig som aldrig kört varken moppe eller mc utan bara varit ”spätta” i 20 år.

Street 750

I början på Mars var jag på MC-mässan i Halmstad och då sprang jag på motorcykeln som senare skulle bli min. Efter att vi kom hem från vår hoj-semester i USA åkte jag till ProBike i Malmö för att köpa min HD Street 750. Hon fick namnet Hollie och är en likadan modell som jag övningskörde med i Fort Myers så det kändes tryggt att börja med eftersom den är ganska liten och nätt. Nu är det övningskörning som gäller så fort vädret tillåter och nästa vecka ska jag ta min första lektion på Mårtenssons körskola. Min man är min handledare och en bättre kan man knappast ha som har lång erfarenhet och tusentals mil i ryggsäcken. Det är underbart att köra tillsammans och en sådan frihetskänsla men jag njuter fortfarande av att åka bakom min man och såklart kommer jag fortsätta med det när vi är på våra långresor i USA. 🙂

Daytona Bikeweek 2019

I mars var vi på Daytona Bikeweek som tillsammans med Sturgis Bikeweek är ett av dom två största MC-träffarna i världen. Jag vågar nog säga att detta är bland det roligaste och härligaste man kan uppleva som MC-entusiast. Två av världens största MC-event där minst 500 000 entusiaster träffas för att köra hoj i underbar miljö och för att ha allmänt skoj. Man skapar alltid nya kontakter med likasinnade människor när man är där och det ger sån enorm energi. Vi älskar det!! Det är 6e ggn vi är på Daytona Bikeweek men inte den sista. Här kommer några sköna bilder från vår senaste hoj-resa från Daytona. 🙂

Lämna ett svar

Your email address will not be published.