Chicken Caesar Wrap…

Då har jag blivit ett år äldre, fyller år idag och har fått en massa uppvaktningar på både sociala medier, på jobbet och på telefon. 🙂 Även om det inte är lika kul att fylla år längre så är det såklart kul med uppvaktning 🙂 Min man sjöng skönsång för mig när jag vaknade idag och det värmde. I helgen som gick var min bästa väninna från Jönköping på besök och då blir det massor av prat och även uppvaktning från hennes sida. Det var strålande sol i Växjö så vår lunch åt vi ute på altanen och då bjöd jag på den här rätten.

Daytona Bikeweek

Om en dryg vecka drar jag och min man på en ny hoj-semester och denna gången bär det av till Bikeweek 2019 i Daytona, Florida. 🙂 Tillsammans med Sturgis Bikeweek är detta ett av dom två största MC-träffarna i Världen. Över 500 000 motorcykel-entusiaster träffas för att köra hoj i härlig miljö, gå på mässor och utställningar, lyssna på bra live-musik och ha allmänt skoj. Halva nöjet är att träffa likasinnade entusiaster när vi är över och kör så jag hoppas på att många nya kontakter skapas även på denna resan. Detta blir 6:2 ggn vi är på Daytona Bikeweek men det är 3 år sedan sist så nu längtar vi extra mycket. Vi ÄLSKAR biker-kulturen i USA. Mer om resan kommer på bloggen lite längre fram. 🙂

Street food

Jag tyckte det passade bra att lägga ut recept på min Chicken Caesar wrap eftersom det är en rätt jag äter mycket när vi är i USA och kör hoj. Och det blir även många Caesar sallad som jag oxå älskar. 😛 Det blir mycket street food när vi är där men det innebär ju inte att det är dålig mat, tvärtom. Saftiga hamburgare, sallader, chicken wings, ribs och annat gott, för att inte tala om frukostarna med ägg, bacon, eggs Benedict…Mums, nu längtar jag ännu mer 😉

recept

Ingredienser till 4 wrap

 • 4 tortilla wraps
 • 3 kycklingfiléer
 • 1 paket bacon
 • 1 Romansalladshuvud
 • Riven parmesan
 • Caesardressing
 • 1 dl majonnäs
 • 1 msk vit balsamvinäger
 • 5 hackade ansjovisfiléer
 • 1 tsk ansjovisspad
 • 1 dl finriven parmesan
 • 1 pressad vitlök
 • salt
 1. Skär kycklingen i strimlor och salta o peppra.
 2. Stek kycklingen i smör och olja. Låt vila.
 3. Skär och stek baconet.
 4. Skölj och skär salladen.
 5. Vispa ihop allt till dressingen och låt gärna stå 20 min för bättre smak.
 6. Blanda sallad, kyckling och bacon med dressingen och fyll tortillan. Toppa med riven parmesan.

 

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.