Chokladcheesecake…

Igår kväll kockade jag åter igen på företaget Fortnox i Växjö. 🙂 Det är 3:e ggn jag är där och jag hoppas såklart på fler då dom är väldigt nöjda med mitt koncept och att det passar dem när dom bjuder in kunder till ett möte. I deras nya fina lokaler kan dom sitta lugnt och ostört med sina kunder samtidigt som dom får äta mina god mat som jag lagar i deras stora kök. Det kan ju knappast bli bättre! Och den här chokladcheesecake-desserten serverade jag dem igår vilken slank ner. 😛

Vart tog januari vägen?

Ja, det är frågan? Mitt mål var ju att hålla liv i bloggen men då veckorna bara rusar iväg så blir det när det blir. Nu fick jag ju ett tillfälle eftersom den här desserten är helt ny på min meny för 2019.

Lady Circle

Denna veckan har jag även träffat tjejkompisarna i vår ”Lady Circle”. Vi är 7 tjejer som har som mål att träffas varannan månad och vi cirklar runt hos varandra. Den som är värdinna bjuder på mat och dryck så vi andra bara kan njuta. Ett bra tillfälle att kunna ventilera och bli uppdaterade på varandras vardag som man annars mest ser av på sociala medier. Man får ju inte glömma det fysiska mötet som är så viktigt. Åter igen hade vi en trevlig stund med god mat och dryck. 🙂

Recept

Pssst…Den här kakan görs med fördel dagen innan den ska ätas. Även sockerlagen till fikonen.

Ingredienser till 8 personer      Tid: 30 min + tid i kylskåp

 • Botten
 • 8 digestive kex
 • 75 g smör
 • Fyllning
 • 2,5 dl grädde
 • 250 g Philadelphia ost
 • 250 g mörk choklad (70% kakao)
 • 1 ägg
 • Tillbehör
 • 8 fikon
 • 2,5 dl vatten
 • 2,5 dl socker
 • 2 bitar hel kanel
 • creme fraiche
 1. Sätt ugnen på 175 grader.
 2. Smält smöret.
 3. Mixa kexen i en matberedare.
 4. Blanda smör och kex till en massa.
 5. Tryck ut massan in en springform (20 cm)
 6. Grädda mitt i ugnen 10 minuter.
 7. Ställ in i kylen och låt svalna.
 8. Sänk värmen på ugnen till 80 grader.
 9. Värm upp grädden och smält ner färskosten följt av chokladen. Blanda väl.
 10. Låt svalna till fingervarmt.
 11. Vispa ner ägget.
 12. Häll fyllningen i springformen och grädda mitt i ugnen 20 minuter.
 13. Ställ in kakan i kylen.
 14. Koka upp socker och vatten och låt sjuda 10 minuter med kanelbitarna i.
 15. Ställ in i kylen och låt svalna.
 16. Dela fikonen och lägg dem i sockerlagen och låt dem dra.
 17. Servera cheesecaken med en klick creme fraiche och garnera med fikon samt ringla över lite sockerlag för att få mer kanelsmak.

Fler av mina goda desserter hittar ni recept på här!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.