Pasta med Oxfilé i krämig tomatsås…

Då var helgen över, halva veckan har redan gått och nu är man verkligen inne i ekorrhjulet igen. Min kalender börjar dessutom fyllas på med nya kockjobb vilket är jättekul!! 🙂 Det är ju en jäkla tur att tiden inte går så här snabbt när man har semester. Nu är det bara 6 v tills nästa semester och det kommer säkert gå undan tills dess. I Mars drar vi på hoj-resa till USA igen och det denna gången ska vi på Daytona Bikeweek, vilket ska bli hur kul som helst och SOM jag har längtat dit igen. 🙂

Daytona Bikeweek

Tillsammans med Sturgis Bikeweek så är Daytona Bikeweek ett av dom två största motorcykelträffarna i USA. Daytona Bikeweek är alltid i Mars och Sturgis Bikeweek i Augusti, vilket vi var på i fjol. Här träffas runt 500 000 motorcykel entusiaster under 10 dagar för att köra hoj på härliga vägar, gå på mässor/utställningar, shoppa hojprylar, lyssna på musik och ha allmänt skoj. Detta blir 6e gången vi är i Daytona och som ni kanske märkt vid detta laget så älskar vi hoj-livet och framför allt hoj-kulturen i USA. En skön livsstil helt enkelt.

Lyxig pasta

I helgen som gick lagade jag en god pasta. Eftersom jag har en massa nedfryst oxfilé fick det blir huvudråvaran i såsen och det blir både lyxigt och gott. Den går dessutom väldigt snabbt att laga så har du ont om tid men ändå vill äta något gott så kan jag rekommendera denna. Fler av mina goda pasta recept hittar ni här!

Recept

Ingredienser till 2 personer     Tid: ca 30 min

 • 400 g oxfilé
 • 1 röd lök
 • 1 solo vitlök
 • 10-15 cocktailtomater (beroende på storlek)
 • 1/2 kruka färsk basilika
 • 1 dl vitt vin
 • 3 dl grädde
 • 1 msk kalvfond
 • salt
 • peppar
 • smör
 • olivolja

Gör så här

 1. Skär lök, vitlök och tomater i mindre bitar. Hacka basililkan.
 2. Fräs alltsammans i smör och olivolja utan att det får färg.
 3. När tomaterna blivit lite mosiga, tillsätt vinet och låt koka in till hälften.
 4. Tillsätt grädde och fond.
 5. Låt sjuda på låg värme 10 minuter. Rör om då och då.
 6. Koka pastan.
 7. Skär oxfilén i mindre skivor. Salta, peppra och bryn dem hastigt i smör.
 8. Häll av vattnet från pastan och blanda pastan med såsen.
 9. Lägg till sist i köttet.
 10. Servera med riven parmesan.

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.