Hummer med vitlökssmör…

Det här är kanske den enklaste förrätten och en av dom godaste men lite dyr såklart. Men vem kan motstå hummer? Jag har hummer på min meny både i form av förrätt och huvudrätt. Min berömda Hummersoppa som jag kvalade in på till Sveriges Mästerkock 2012 och som blivit bedömd av båda Morberg, Mannerström och Aujalay. Det är oxå den förrätten som är populärast på min meny och jag kan garantera att den är supergod och jag har nog aldrig själv ätit en så god hummersoppa på restaurang…ännu! 😛

Surf ’n Turf

I USA hittar man ofta Surf ’n Turf på menyerna och det är en kombination av kött och skaldjur och då ofta Hummer. Det är en riktigt lyckat kombo om man gillar både kött och skaldjur. Även detta erbjuder jag på min meny både tillsammans med Oxfilé eller Kalvfilé. Kolla gärna in min härliga meny som jag erbjuder. Kanske vill du hyra mig som kock någon gång för att själv slippa handla, laga mat och behöva stå i köket hela kvällen. 🙂

Överkört vill man inte ha

Det viktiga med skaldjur är att dom inte får gå för länge i ugnen. Då blir dom torra och får en seg konsistens. Eftersom hummern redan är färdigkokt ska den i princip bara bli lite ljummen och smöret ska bara hinna smälta sen är det klart. Hummerköttet ska med andra ord bara smälta i munnen. Då är det perfekt!

Recept

Ingredienser till 2 personer       Tid: ca 30 min

 • 2 färdigkokta frysta eller färska humrar
 • 25 g smör
 • 1 solovitlök
 • persilja

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 165 grader.
 2. Blanda allt till vitlökssmöret.
 3. Dela hummern på längden. Skär försiktigt tills den är helt delad.
 4. Pilla ur stjärten med en gaffel och ta bort tarmen.
 5. Rensa bort magsäcken.
 6. Skölj skalet så det blir rent.
 7. Pilla ur allt kött från klorna.
 8. Skär hummerköttet i tärningar.
 9. Fördela köttet i skalet.
 10. Skär smöret i skivor och fördela över köttet.
 11. Ställ in i ugnen 5-10 tills smöret smällt.
 12. Servera med en smörstekt brödskiva och Champagne.

Fler av mina skaldjursrecept hittar ni här!

I kväll ska jag fortsätta att kolla på Sveriges Mästerkock som jag följer slaviskt. Vi får se vem som blir min favorit detta året? 🙂

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.