Kolapannacotta med smak av citron..

Kockuppdragen har avlöst varandra i höst och helgerna fram till jul är i stort sett uppbokade för mig vilket känns jättekul! 🙂 Igår kockade jag för andra gången på ett kundevent på Fortnox i Växjö. Jag lagade en fin tre rätters meny som dom valt ut på min meny som jag erbjuder och dom valde just den här desserten. Om du behöver hjälp med maten på din nästa fest eller på ett företagsevent så är jag gärna din privata kock. Läs mer och boka mig här. Jag har faktiskt en lucka i helgen som kommer om det är någon som lite hastigt är intresserad av att hyra mig som kock? 😉

Enkelt är gott

Man behöver inte krångla till det för att det ska bli gott. Själv älskar jag mat med rena smaker där man känner smaken av varje råvara men som såklart gifter sig med det andra som ligger på tallriken. 😛 Denna pannacottan slänger man ihop på ett nafs och den blir fantastiskt god med bara de få smaker som den faktiskt innehåller. En perfekt dessert som med fördel kan förberedas dagen innan.

Recept

Ingredienser till 8 st      Tid: ca 15 min + 4 timmar i kylen

 • 4 dl grädde
 • 1 burk karamelliserad mjölk
 • rivet skal och saft från 1 citron
 • 1,5 gelatinblad
 • Kanderade valnötter
 • 50 g valnötter
 • 2 msk rårörsocker
 • 1 msk vatten
 • salt efter smak
 • Tillbehör
 • Färska hallon
 • Vispad grädde
 1. Blötlägg gelatinbladen i ca 5 minuter.
 2. Koka upp grädden och den karamelliserade mjölken.
 3. Tillsätt finrivet citronskal och citronsaft.
 4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner i grädden.
 5. Häll upp i 8 formar och ställ in i kylen minst 4 timmar innan servering.

Innan servering

 1. Hacka valnötterna.
 2. Blanda socker och vatten i en stekpanna och koka ihop tills sockret karamelliserats.
 3. Tillsätt valnötterna och rör om hela tiden tills dom har bundit till sig sockret och känns torra. Smaka av med salt.
 4. Servera pannacottan med valnötterna, färska hallon och vispad grädde.

Fler av mina goda desserter hittar ni här!

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.