Kyckling och potatisgryta med örter..

Jag har verkligen haft fullt upp med mina kockjobb i September och jag har redan många jobb inbokade i Oktober, vilket är jätteroligt! 🙂 Det har varit allt från privata fester till företagsuppdrag och det senaste uppdraget var på en personalfest på Alvestaglass AB där jag lagade min goda Paella för 30 personer. Tveka inte att höra av dig om du vill ha hjälp med maten på din nästa fest eller företagsevent! Lär mer och boka mig här!

Helgen som gick var lugn och skön, första lediga lördagen på länge. Det blev en sväng ner på stan mellan regnskurarna där jag och min man åt smörrebröd på PM Bröd & Sovel och avslutade med en god kaffe på Expressohouse. Resten av dagen spenderade vi hemma i soffan framför bra TV-serier. Det kunde inte blivit en skönare helg.

Kylskåpsrens och kyckling

Jag hade inte planerat någon mat över huvud taget i helgen utan det som fanns i kylen fick helt enkelt avgöra vad som hamnade på tallriken. Med ett gäng kycklingben och en påse potatis snodde jag ihop en härlig gryta med tomatsås som bas. Jag fullständigt älskar kyckling i tomatsås och det är dessutom hälsosam mat. Vill man inte ha potatisen i grytan kan man ha den vid sidan om eller skippa den helt om man vill undvika kolhydrater. Men jag körde all-in! 🙂

Recept till 4 portioner    Tid: ca 40 min

 • 16 kycklingben (upptinade eller färska)
 • 1 stor gul lök
 • 1 solo vitlök
 • 1 burk Mutti krossade tomater
 • 2 dl vitt vin
 • 2 dl vatten
 • 2 msk koncentrerad kycklingfond
 • 1/2 dl Heinz chilisås
 • en skvätt balsamvinäger
 • torkad salvia och timjan
 • salt, peppar
 • smör

Gör så här

 1. Stek kycklingen runt om in smör. Krydda den med örter, salt och peppar
 2. Lägg över kycklingen i en djup gryta. Slå på vinet och låt koka in lite.
 3. Stek lök och vitlök i en panna. Häll sedan över det i grytan.
 4. Tillsätt resten.
 5. Koka upp och låt sjuda under lock ca 30 minuter.
 6. Smaka av med salt och ev lite socker.
 7. Skär potatis i mindre bitar och koka den i saltat vatten 10 min.
 8. Lägg över potatisen i grytan och låt koka med de sista 5 minutrarna.
 9. Servera med en fräsch grön sallad.

Fler av mina goda grytor hittar du recept på här!

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.