Pasta med Salsiccia och Chilicheese-sås…

Underbara härliga sommar! Men matlusten är inte på topp och man kräver inte mycket i den 30-gradiga värmen. Inte jag i alla fall. 🙂 Efter att ha ätit en massa goda sallader vecka in och ut så hade jag en sån längtan efter kolhydrater så häromdagen lagade jag en enkel pasta à la kylskåpsrensning. 🙂

Pasta med variation

Pasta är precis som sallad en sådan där rätt som går att variera i all oändlighet. Det är bara fantasin som sätter gränser. När jag dök in i kylskåpet hittade jag färsk Salsiccia som jag köpt på Lidl. Min man älskar jalapenos så det blev en av smaksättarna i pastasåsen. Sen gjorde jag en chili cheese sås baserad på en vit béchamelsås som jag tillsatte alla ingredienser i. En väldigt enkel men god pastarätt för den som gillar lite sting i maten. 😛

Recept till 4 portioner    Tid: ca 30 min

 • 4 st Salsiccia korvar
 • 1 dl hackad jalapeno
 • 1 gul lök
 • Spaghetti
 • Chili Cheese sås
 • 50 g smör
 • 2-3 msk mjöl
 • 3,5 dl mjölk
 • 2 dl riven lagrad cheddarost
 • salt
 • grov svartpeppar
 • Tillbehör
 • Riven Parmesan

Gör så här

 1. Skär korven i bitar och hacka, jalapenos och lök.
 2. Smält smöret men låt det inte brynas.
 3. Tillsätt mjölet och vispa ihop bottenredningen utan att bränna den.
 4. Tillsätt mjölken och vispa. Sänk värmen.
 5. Vänd ner riven cheddarost och låt smälta under omrörning.
 6. Låt såsen sjuda ca 20 min på låg värme. Vispa då och då.
 7. Smaka av med salt och svartpeppar.
 8. Stek korv, lök och jalapenos.
 9. Häll ner allt i såsen och låt sjuda 5 minuter till.
 10. Koka pastan ”al dente” under tiden.
 11. Häll över såsen i en stekpanna.
 12. När pastan är klar vänd ner denna i såsen och rör om.
 13. Servera med riven parmesan.

Fler av mina goda pastarätter hittar ni här!

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.