Räksallad med krämig dill & gräslöksdressing…

Den här våren och sommaren har väl slått alla rekord i värme men ingen är gladare än jag. Livet blir så mycket enklare med sol och värme. Dagarna tas till vara på ett helt annat sätt och det känns nästan som man har semester fast man jobbar. 🙂

Sallad i massor

För min och min mans del blir det lätt mat under sommaren och inte alls mycket grillat som många andra äter. En god sallad med något gott tillbehör räcker gott och väl. Sallader går ju att variera i all oändlighet och med lite fantasi så går dom göra väldigt goda. Se till att variera med olika dressingar, använd även frukt i salladen. Äpplen, melon, eller mango är fantastiskt gott att ha i salladen och glöm inte citrusen. 😉

Variera tillbehören

Jag varierar våra sallader med räkor, kyckling, lax eller någon god köttbit som trancheras och läggs på salladen. Jag brukar se till att alltid ha räkor hemma, oftast frysta räkor med skal som du lätt kan tina upp. Eller om du hittar några goda pillade räkor i lag men jag föredrar dom förstnämnda. Färdiggrillad, strimlad och fryst kyckling går oxå att hitta i välsorterade butiken som även den är lätt att ta fram och steka upp innan servering.

Recept till 2 personer     Tid: ca 20 min

 • 1 huvud Romansallad
 • 1 gul lök
 • 1/3 gurka
 • 200 g pillade färska räkor
 • Örtdressing
 • 1 dl majjonnäs
 • 1 msk vit balsamvinäger
 • 1 msk rapsolja
 • 1 kruka hackad dill
 • 1 kruka gräslök
 • salt
 • peppar
 • Tillbehör
 • Stekt vitlöksbröd

Gör så här

 1. Börja med att blanda allt till dressingen och ställ in i kylen 20 min
 2. Skölj och skär salladen salladen
 3. Skär löken i fina skivor
 4. Skär gurkan i mindre bitar
 5. Skala räkorna
 6. Blanda sallad och lök.
 7. Vänd ner önskad mängd av dressing i salladen och blanda väl.
 8. Pressa ner 1 viltöksklyfta i olivolja och pensla på vitt bröd, t ex Ciabatta.
 9. Stek i en torr panna runt om till du får en fin gyllenbrun och krispig yta.
 10. Portionera ut salladen på tallriken och toppa med ett berg av räkor.
 11. Servera direkt.

Flera av mina goda sallader hittar du här!

Tags

2 kommentarer

Lämna ett svar

Your email address will not be published.