Nyårs-snittar…

Året går mot sitt slut och mina kockuppdrag har avlöpt varandra under året vilket jag är tacksam för. Så många olika kök jag har fått möjligheten att laga mat i, för att inte tala om alla människor jag mött. Såååå kul!!! Jag avslutar detta året med ett litet tips på goda kanapéer till nyårsafton, om ni ännu inte kommit på vad ni vill bjuda på. 🙂

Havrekex med varm Chévre och fikonmarmelad

 • Baka havrekexen (Recept hittar du här)
 • Baka chévren i ugnen ca 5-10 min i 175 grader.
 • Lägg osten på kexet och toppa med en god fikonmarmelad.

Smörstekt toast med Skagenröra

 • Skär ut rundlar av ett vitt bröd och stek i smör runt om.
 • Blanda färska räkor med majonnäs, hackad rödlök, rivet limeskal och hackad dill.
 • Toppa toasten med skagenröran och garnera med dill.

Mini-Bruschetta

 • Skär ut rundlar av ett vitt bröd och stek i smör runt om.
 • Skär ut kärnhuset ur tomaterna och hacka dem fint.
 • Blanda tomaterna med pressad vitlök, hackad färsk basilika, olivolja och salt.
 • Lägg en skiva mozzarella på toasten och toppa med tomatröran.

Fler recept på mina tilltugg hittar ni här!

2 kommentarer

 • Conny Hewrén /

  Hej, gör nu din potatisterrine med västerbottenost, lök, vitlök mm. Vad anser du passar den till tonfisk och i så fall vilken sås skall jag ha? Mvh Conny

 • Hej Conny! Ber så mycket om ursäkt för mitt sena svar men jag har missat notisen från min hemsida så det är väl lite sent att svara nu såklart men jag hoppas du kom på någon bra sås. Själv hade jag nog gjort en emulsion med lite citrus eller en Aioli. God fortsättning på 2019! Mvh Lina

Lämna ett svar

Your email address will not be published.