Fläskfilégryta med sting…

Denna sommaren har mina Paella-uppdrag avlöst varandra och jag har varit på Öland, i Grimslöv, i Vislanda och runt om i Växjö och lagat min goda Paella för sällskap upp till 40 personer. Det har verkligen blivit ett jätteuppskattat koncept och gästerna är väldigt nyfikna när jag står där och lagar min Paella, vilket är roligt. Det blir liksom en kul grej av det hela. 🙂

Välförtjänt semester

En hektiskt sommar men till slut fick även jag lite semester och kunde njuta 10 dagar av sol och värme på andra breddgrader. Nu är jag tillbaka med ny energi och helgerna har redan blivit uppbokade med nya kockuppdrag, fast nu är det fine dining som gäller inför hösten och vintern.

Hyr mig som kock

Planerar du en fest till hösten eller vintern och vill ha hjälp med maten? Än finns datum att boka mig men de fylls snabbt på så fundera inte för länge. Läs mer och boka mig här!

Höst och goda grytor

I helgen som gick lagade jag denna goda fläskfilégrytan som jag serverade med kokt färskpotatis. Vill man ha ugnsstekt potatis eller ris till så blir det lika gott. Grytor lagar jag helst dagen innan den ska ätas för att smakerna ska bli bäst eller att man förbereder den några timmar innan man ska äta så att den får stå och dra till sig smaken.

Recept

Ingredienser till 4 portioner      Tid: ca 40 min

 • 600 g fläskfilé
 • 150 g rökt sidfläsk
 • 1 stor gul lök
 • 1 solo vitlök (alt 3 klyftor)
 • 200 g skogschampinjoner
 • 2 dl vitt vin
 • 4 dl grädde
 • 1 tsk sambal oelek
 • salt
 • peppar
 • smör till stekning

Gör så här

 1. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och bryn runt om i smör. Salta och peppra.
 2. Deglasera pannan med 1 dl vitt vin efter varje stekning.
 3. Lägg över köttet och stekskyn i en stekgryta.
 4. Skär lök, vitlök, svamp och fläsk i bitar.
 5. Fräs alltsammans i smör i omgångar och lägg ner i stekgrytan.
 6. Tillsätt grädde och sambal.
 7. Låt koka upp och sjud ca 20 minuter.
 8. Red ev såsen med maizena.
 9. Smaka av med salt, peppar och ev lite socker.
 10. Servera med potatis eller ris samt en fräsch sallad.

Fler av mina goda grytor hottar du här!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.