Korv och Potatisgryta…

Jag och min man äter mycket korv och gillar korv i alla former, så länge den är av bra kvalité innehållsmässigt sett och att den innehåller mycket kött såklart. Makaroner och falukorv är en typisk rätt som jag lagar så fort vi kommit hem efter en skön semester. Det och ett glas mjölk är oslagbart just då och något vi alltid längtar efter just då. 🙂 Vi gillar korv Stroganoff väldigt mycket och denna korvgrytan påminner lite om Stroganoff fast den innehåller andra korvar med mer kött och smak.

Vilken korv ska man välja

Det finns ju en mängd olika tillverkare av korv så vilken ska man välja? Lindvalls gillar vi mycket men i denna grytan använde jag mig av Bockwurst och Kabanoss som jag hittade på Lidl där jag handlar en hel del.  Och tyska korvar går alltid hem. Man kan använda sig av wienerkorv, falukorv, Salsiccia, Chorizo eller någon annan smakrik korv. Valet är ditt, det blir gott oavsett vilken korv du väljer.

Ingredienser till 4-6 portioner

  • 6 st smala Bockwurst
  • 2 st Kabanoss
  • 50 g rökt sidfläsk i tärningar
  • 1 stor gul lök
  • 1 solo vitlök
  • 10 cocktailtomater
  • 2 dl vitt vin
  • 1-2 dl Heinz chilisås
  • 4 dl grädde
  • 1 tsk Sambal Oelek
  • salt
  • grov svartpeppar
  • 800 g delikatesspotatis (förkokas innan den går ner i grytan)

Gör så här

  1. Skär korven i bitar och bryn i smör. Peppra korven med grov svartpeppar.
  2. Lägg korven i en större gryta.
  3. Skär lök och vitlök och fräs runt om i smör.
  4. Häll på vinet och låt koka in något.
  5. Häll över löken och stekskyn i den stora grytan.
  6. Fräs sidfläsket och lägg i grytan.
  7. Dela tomaterna och lägg i grytan.
  8. Tillsätt chilisås och grädde.
  9. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 20 min och medan du kokar potatisen.
  10. Skär potatisen i klyftor och koka i saltat vatten 10 minuter.
  11. Häll av vattnet och häll potatisen i korvgrytan.
  12. Låt alltsammans puttra 5-10 minuter till.

Fler av mina korv-recept hittar du här!

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.