Äppelsallad med fläskfilé och rosmarinsky…

De senaste två veckorna har jag försökt att äta lite lättare och bortsett från kolhydrater så mycket det går. Det är ju alltid så att man vill vara i form till våren och sommaren men det är ju konstigt att man ska börja tänka på det så sent. 🙂 Nu är väl kanske inte vikten något överhängande problem för min del men jag känner ändå att jag vill äta lite sundare mat. Man har ju nämligen ätit väldigt mycket onyttigt och gott den senaste tiden. Efter en veckas uppehåll av kolhydrater så släpper det där sötsuget så nu äter jag varken choklad (som jag älskar) eller kakor (som jag oxå älskar) utan nöjer mig med lite frukt. Men som sagt, jag kör inte dieten slaviskt utan unnar mig någon godbit då och då. Som t ex i helgen när mamma bjöd mig och min syster på Rondo och Lena PH, följt av en god middag på Miss Sophie Grill som ligger på Avenyn i Göteborg. Där åt jag en underbar torskrygg och avslutade såklart med en Créme Brulée som är min favorit dessert. Smaskens!! Idag bjuder jag på lite god sallad och något jag tycker om att ha i en sallad är äpple. Det blir så friskt och gott samt lite krispigt tuggmotstånd.

Recept

Ingredienser till 2 personer    Tid: ca 20 min

 • 500 g fläskfilé
 • 1 kvist rosmarin
 • 120 g bladspenat
 • 1/2 huvud krispsallad (om det är stort)
 • 1 rödlök
 • 1 äpple (red delicious)
 • Dressing
 • 2 st dijonsenap
 • 1 krm Alpnaering vitlökskrydda
 • 2 tsk vit balsamvinäger
 • 1 dl rapsolja
 • salt

Gör så här

 1. Skär fläskfilén i fina bitar. Salta och peppra.
 2. Smält 50 g smör i en panna tillsammans med rosmarinkvisten.
 3. Stek köttet runt om tills det nästan är genomstekt.
 4. Lägg köttet i folie och låt vila/eftersteka medan du gör salladen.
 5. Koka ur stekskyn med lite vatten, kalvbuljong och lite vitt vin.
 6. Skär salladen och skölj i vatten.
 7. Skär lök i tunna strimlor och äpple i tunna skivor.
 8. Dressingen
 9. Blanda senap, vinäger och vitlökskrydda.
 10. Häll i oljan i en fin stråle samtidigt som du hela tiden vispar.
 11. Dressingen är klar när den har en tjock och fin konsistens.
 12. Smaka av med lite salt.
 13. Blanda sallad, lök, äpple och vänd ner dressingen.
 14. Servera fläskfilén med salladen och stekskyn.

Fler av mina goda sallader hittar ni här!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.