Ordna fest inför Melodifestivalen

Bjud in till Mellomys!

Oavsett om du älskar Melodifestivalen eller skyr den som pesten är det glittriga spektaklet svårt att undvika den här tiden på året. Men tycka vad man tycka vill om låtarna som går till final och veckans schlagerskräll, Mello ger en faktiskt en anledning till att bjuda in till fest och umgås med familj och vänner – vilket kan behövas nu när vi längtar tills vintern tar slut och våren äntligen kommer.

Fest-tema: Melodifestivalen

Ta chansen att bjuda in vänner och familj på melloparty! Med rätt musik, dekorationer och god mat och dryck kan du fixa till rätt stämning. Här kommer lite tips för saker du kan göra för att få en perfekt schlager-fest:

  • Gör ett event på Facebook som du fyller med information om festen men också med videoklipp av bidrag från tidigare år. Gör även en omröstning där folk får rösta på den bästa mellolåten någonsin.
  • En playlist är A och O för ett melloparty. Använd en färdig låtlista från Spotify eller gör en med era favoritbidrag genom åren.
  • Ha en quiz på kvällen med kluriga frågor kring Melodifestivalen. Vem var det nu som kom tvåa 2005? Vilka år har Sverige vunnit Eurovision Song Contest? Hur många gånger har Carola egentligen tävlat i Melodifestivalen och med vilka bidrag?
  • Be folk klä ut sig till artister genom åren. Ni kan gissa vem alla föreställer och så blir det genast lite glammigare och roligare stämning.
  • Låt folk dra ett bidrags nummer när de kommer, så får de hålla på det bidraget.
  • Har du ett karaokeset eller SingStar hemma? Sjung på och kör på riktiga schlagerklassiker!
  • Duka fint med paljetter, glittriga detaljer och en riktigt glammig duk. Det är alltid bra att ha gott om servetter till hands för att ta hand om vinfläckar som lätt uppstår när man dansar till schlager. Om du har flinka fingrar kan du försöka vika servetterna som Melodifestivalens kron-logga.

Vika servetter: krona 

Här finns en instruktionsvideo som visar hur man viker en krona av en servett. Det blir alltid extra festligt när det märks att man har lagt ner lite extra arbete på dukningen. Använd gärna guld-, silver- eller flerfärgade servetter för att få rätt mellokänsla.

Mat till schlagerfest

Maten till en kväll i Melodifestivalens tecken får gärna vara glammig och festlig och det brukar uppskattas att man gör något lite extra piffigt. Börja med att bjuda på små delikata munsbitar som petits choux med kaviargrädde eller minipajer med chevreost och ruccola till fördrinken. Till huvudrätt kan du bjuda på något lite lyxigt som schweizerschnitzel Cordon Bleu eller något gott och lättlagat som räcker till många, till exempel coq au vin.

Till efterrätt är det kul att pynta med färgglada frukter och bär, ätbart glitter och kanske något rån om du vill ha lite retro-känsla på desserten. Den här limepannacottan med passionsfrukt känns både lyxig och färgglad, och den är så klart även fantastiskt god! Om du vill lyxa till det ännu mer kan du köra på en crème brulée som du även kan smaksätta med lime eller choklad om du vill ha något annat än den vanliga vaniljsmaken. Brulée är för övrigt min egna favorit dessert.

Om du hellre fokuserar på feststämningen kan du även hyra in mig som kock så fixar jag maten medan ni skrålar till Lena Ph och Loreen och diskuterar vem som hade fulast kläder på sig förra året (minns vi ens vem som var med förra året?).

Är ni redo? Nu kör vi! Och högst poäng går till…

Cordon Bleu

Creme Brulée

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.