Pappardelle med Lax och Spenat…

I helgen tog jag mig en liten tur till Köpenhamn tillsammans med min man vilket alltid är mysigt. 🙂 Smidigt när man bara kan ta öresundståget raka vägen ner från Växjö. Denna gången köpte vi med oss goda smörrebröd från Pic´n Go som vi åt på tåget. Väl nere i Köpenhamn tog vi raska steg ner til Ströget där vi strosade runt bland allt folk och alla affärer. Shopping blev det inte tal om utan vi slank in på några mysiga pubar där vi drack lite god öl. Innan vi åkte tillbaka till hotellet åt vi goda revben på Hereford Beefstouw som ligger på Tivoli. Söndag och väl hemma igen, rensade jag kylen och lagade en god men enkel laxpasta.

Ingredienser till 2 portioner    Tid: ca 20 min

  • 2 st laxfilé
  • 1 solo vitlök
  • 1 gul lök
  • 150 g babyspenat
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 msk hummerfond
  • salt
  • peppar
  • smör
  1. Skär laxen i kuber.
  2. Skär löken i strimlor och hacka vitlöken.
  3. Fräs lök och vitlök i smör utan att få färg.
  4. Tillsätt spenaten och fräs tills den krympt.
  5. Tillsätt vinet och låt koka in till hälften.
  6. Häll på grädde och fond.
  7. Låt sjuda ca 10 minuter.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Lägg till sist ner laxen och låt sjuda i såsen ca 5 minuter.
  10. Servera med pappardelle pasta.

Fler av mina goda pastarecept hittar ni här!

laxpasta2

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.