Öppen Lasagne med Lax och Hummersås…

Denna veckan har verkligen varit hektisk och med mycket jobb. För er som inte vet så jobbar jag 100% med telefoni på Telekonsult Syd i Växjö sedan 2004. Linas Kök driver jag vid sidan av så jag har dubbla jobb om man säger så. 😉 Men eftersom jag brinner så för min matlagning och att varje kockuppdrag jag utför är så roligt samt att det är en viss avkoppling för mig så känns det inte tungt. I veckan har jag haft två kockuppdrag, ett mindre för 6 personer i onsdags och ett maxat uppdrag för 14 personer i fredags. Det sistnämnda kräver sin koncentration och vid så här stora sällskap är jag tacksam när jag får hjälp med själva serveringen så att maten inte hinner bli kall på tallriken. Det var ett företag, Joggen AB, som anlitat mig och det blev verkligen lyckat och jag fick jättemånga lovord så ingen kan vara nöjdare än jag. 🙂 Då de valde rödtunga med hummersås till huvudrätt, fick jag lite hummersås över och av den lagade jag en underbar pastarätt till middag i helgen. 😛 Eftersom såsen redan var klar blev tillagningstiden betydligt kortare än om jag skulle laga såsen från grunden. För att göra receptet enkelt för er så kan ni antingen leta upp en färdig hummersås av god kvalitet i affären eller om ni kokar upp grädde med en skvätt vitt vin och smakar av med hummerfond och grönsaksfond.

Ingredienser till 4 portioner   Tid: ca 30 min

 • 1 pkt färska lasagneplattor
 • 600 g färsk laxfilé
 • 200 g skalade räkor
 • 1 kruka färsk timjan
 • 3 dl Hummersås ( I detta receptet använde jag mig av min egna hummersoppa som blev över på ett kockuppdrag i veckan)
 • Enkel hummersås (3 dl grädde, 1 dl vitt vin, 4 msk konc hummerford, 1 msk konc grönsaksfond och ev salt och cayenne efter smak) alt. köp en färdig hummersås av bra kvalitet.
 • riven parmesanost
 • smör
 • salt
 • peppar
 1. Skär laxen i bitar och stek i smör runt om några minuter.
 2. Lägg ett lock över stekpannan och låt laxen vila.
 3. Koka upp vatten och koka pastan enligt anvisning.
 4. Koka upp allt till såsen och låt koka ner tills den blir lite krämig.
 5. Lägg en lasagneplatta i botten av tallriken.
 6. Lägg på lax, räkor och lite sås och upprepa momentet.
 7. Garnera med hackad timjan och riven parmesan.
 8. Servera med ett torrt vitt Chardonnay.

Fler av mina goda pastarätter hittar du här!

oppenlasagne3-1 oppenlasagne4-1

 

oppenlasagne2-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.