Champinjonpaj med Bacon och lök…

Dags för en ny god paj och denna gången blev det en champinjonpaj med bacon och lök som jag kryddade upp med färsk timjan. 😛 För att få lite sting i den toppade jag med en god chiliost från Boxholm. Tillsammans med Boxholm gräddost är chiliosten en av mina favoritostar. Mycket smak och den smälter väldigt bra.

Hyr mig som kock

I övrigt har jag haft full rulle med mina kockuppdrag de senaste tre veckorna och fler bokningar har kommit in under hösten vilket känns jättekul. Det har varit allt från företagsevent till födelsedagsfester och svensexor. Det är alltså inte bara privatpersoner som jag kockar hos. Om du som företag funderar på att göra något annorlunda med din personal eller med kunder och behöver hjälp med maten så kan ni hyra mig som kock för en kväll. Antingen om ni vill ha en bjudning hemma i bostaden eller om ni har en lokal. Det ända jag kräver är ett fungerande kök. Så tveka inte att höra av er! 🙂

Ingredienser till en normalstor paj      Tid: ca 60 min

 • Pajdeg
 • 3 dl mjöl
 • 130 g smör
 • 0,5 dl vatten
 • Fyllning
 • 250 g champinjoner
 • 300 g bacon
 • 1 gul lök
 • 1 solovitlök
 • 0,5 dl hackad timjan
 • Äggstanning
 • 3 ägg
 • 1,5 dl grädde
 • 1,5 dl mjölk
 • salt
 • peppar
 • Topping
 • Riven Boxholm chiliost
 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Mixa pajdegen, enklast i en matberedare.
 3. Kavla ut och tryck ut degen i en springform med hög kant.
 4. Förgrädda pajskalet 15 minuter.
 5. Skär svamp, lök, vitlök och bacon samt hacka timjanen.
 6. Fräs alltsammans i en panna.
 7. Smaka av med peppar.
 8. Blanda äggstanningen.
 9. Fyll pajskalet med svampblandningen.
 10. Toppa med riven chiliost.
 11. Häll över äggstanningen och grädda mitt i ugn ca 25 min eller till pajen fått fin färg och ”stannat”. Ett tips! Ställ pajformen på en bit folie i ugnen så det slipper brännas vid om det droppar från formen.
 12. Servera pajen med en grön sallad, antingen naturell eller med någon god vinägrett.

Fler av mina goda pajrecept hittar ni här!

Champinjonpaj1-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.