Laxpaj med Fetaost…
Idag bjuder på ett rykande nytt pajrecept med lax. 😛 Sprang på billig och färsk lax i affären i veckan och av den komponerade jag ihop ett nytt smarrigt recept. Pajen blev hur god som helst och den fina laxen gav en mild och fin smak. Då pajen är salt samt att fetaosten ger en ganska syrlig smak passar det jättebra att ringla lite honung över pajen vid servering.
Hyr mig som kock
Ikväll har jag ett kockuppdrag som jag förberett till i veckan, ett 70 årskalas utanför Växjö. Kommande veckor har jag fler uppdrag, varav ett större företagsevent på ca 30 personer. Roligt att det börjar komma igång igen efter sommaren och än är det inte för sent att boka in mig till höstens festligheter, lika väl för företag som privat. Läs mer och boka mig här! 🙂
Ingredienser till en normalstor paj Tid: ca 1 timma
- Pajdeg
- 3 dl mjöl
- 115 g smör
- 0,5 dl vatten
- Fyllning
- 100 g ruccolasallad
- 300 g laxfilé
- 200 g fetaost
- Äggstanning
- 1,5 dl mjölk
- 1,5 dl grädde
- 4 äggulor
- 1 msk vit balsamvinäger
- rivet skal från 1 lime
- rivet skal från 1/2 citron
- salt
- peppar
- river cheddarost
- Tillbehör
- Sallad
- Honung
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mixa pajdegen i en matberedare.
- Kavla och tryck ut degen i en springform med hög kant.
- Förgrädda pajskalet 15 minuter.
- Under tiden förbereder du fyllningen och blandar allt till äggstanningen.
- Skär laxen i fina bitar.
- Lägg rucculan i botten av pajen.
- Fördela ut fetaosten.
- Toppa med laxbitarna.
- Häll på äggstanningen.
- Toppa med riven cheddarost.
- Gratinera ca 30 min eller tills pajen stannat och fått fin färg.
- Servera pajen med en naturell sallad och ringla honung över pajen.
Fler av mina goda pajer hittar du här!