Smörrebröd med Panerad Torskrygg…

Hemma hos oss (mig och min man) äter vi sällan lagad mat på vardagskvällarna utan det blir lite enklare mat eftersom vi äter en stadig lunch på dagen. Både min man och jag älskar smörrebröd så det blir ofta att jag lagar detta på kvällarna. 😛 Det har faktiskt öppnat en smörrebröd-hak i Växjö med riktigt goda mackor och rejäla sådana, så där har vi hämtat mackor några gånger. Men igår gjorde jag mina egna smörrebröd och det blev två sorter. En med panerad torsk och en med rostbiff. Jag gjorde min egna remouladsås, fast på färdig majonnäs för att spara lite tid. Varför göra egen majonnäs när det går att köpa goda. Min favorit finns på Lidl. Annars hade ju min nya Kitchenaid kunnat hjälpa mig med den, vilket förvisso går jättesnabbt. 🙂 Alltså, den här mackan är bara såååå god 😛

Ingredienser till 2 personer

 • 2 st Torskrygg á 150 g
 • Panering
 • mjöl
 • 1 ägg
 • salt
 • peppar
 • pankoströbröd (vanligt ströbröd funkar givetvis)
 • Rapsolja till fritering
 • Remouladsås
 • 1 dl majonnäs
 • 1 tsk pressad citronsaft
 • 1 liten morot (grovt riven)
 • 1/2 dl hackad saltgurka (inlagd gurka)
 • 1 msk hackad dill
 • curry efter smak
 • salt efter smak
 • Tillbehör
 • 2 skivor Danskt rågbröd
 • Salldsblad
 • Skivad rödlök
 1. Börja med remouladsåsen. Blanda allt och låt den stå medan du preparerar fisken.
 2. Vänd torsken runt om i mjöl.
 3. Pensla fisken runt om med uppvispat ägg.
 4. Salta och peppra runt om.
 5. Strö över ströbrödet runt om.
 6. Hetta upp en panna med rapsolja. (180 grader) Oljan ska täcka botten på pannan.
 7. Fritera fisken runt om tills den fått fin färg. (Detta tar ca 5 min)
 8. Låt rinna av på hushållspapper.
 9. Lägg salladsbladet på brödskivan följt av den panerade fisken.
 10. Lägg på en klick remouladsås och toppa med rödlök.
 11. Servera direkt

Torskmacka1-1Torskmacka3-1

Lämna ett svar

Your email address will not be published.