Möra Sockerkringlor…

Denna veckan har jag haft ett sug på att baka så häromdagen bakade jag ett gott och nyttigt knäckebröd. Igår fortsatte jag och bakade mina favorit kringlor. Min nya fina Kitchenaid kom därför till användning igen. 🙂 Tidigare har jag gjort mördegen i en matberedare. Det går något fortare än i en Kitchenaid men resultatet blir i stort sett det samma. Dessa små fina och söta kringlorna är så goda så man kan knappt sluta äta dem. Man kan väl säga att smöret och grädden gör sitt så vi får väl se hur länge 24 st räcker, för man äter minst 2 st varje gång och vi är ju två i familjen som är väldigt glada i dem. 😛 Receptet kommer från en bekants mor som jag känner. Fler av mina goda bakverk hittar ni här!

Ingredienser till 24 kringlor      Tid: ca 30 min

 • 1/2 dl socker
 • 4 dl specialmjöl
 • 1/2 tsk bakpulver
 • 125 g smör
 • 1,5 dl grädde
 • Strösocker att rulla dem i efter gräddning
 1. Sätt ugnen på 175 grader.
 2. Blanda först mjöl, socker och bakpulver. Enklast gör du det i en köksassistent.
 3. Tillsätt smöret och kör tills du får en smuldeg.
 4. Tillsätt grädden och kör tills mördegen klumpar ihop sig.
 5. Arbeta mördegen och rulla en lång rulle.
 6. Skär 24 bitar.
 7. Rulla och forma runda kringlor.
 8. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
 9. Låt svalna något innan de rullas i stösocker.

Sockerkringla1-1 Sockerkringla2-1 Sockerkringla3-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.