Knäckebröd med Kummin…

Knäckebröd är något jag äter ofta och mycket. Min frukost på jobbet består nästan alltid av en knäckemacka med ost, ett kokt ägg med kaviar och någon frukt, gäna kiwi eller passionsfrukt och en banan. Till det dricker jag kaffe och ett glas färskpressad juice. Att baka sitt eget knäckebröd är jätteenkelt men det kräver 1 timma gräddning i ugnen. Men har du tålamod och kan du vänta så länge så garanterar jag dig att du sedan kan njuta av ditt nygräddade knäckebröd i många dagar framåt. 🙂

Nygräddat är bäst

Igår bakade jag en plåt knäckebröd och det smaksatte jag med lite kummin som jag tycker är en god krydda i bröd. Detta knäckebrödet kan man variera och smaksätta på lite olika sätt så här bjuder jag på tre olika varianter. Servera knäckebrödet med en god ost och en god marmelad. Själv föredrar jag mammas underbara tomatmarmelad. Recept på den hittar du här!

Ingredienser till 1 och en halv plåt (beroende på vilken tjocklek du vill ha)

 • Kumminknäckebröd
 • 1 dl solrosfrön
 • 1 dl pumpafrön
 • 1/2 dl sesamfrön
 • 1/2 dl linfrön
 • 1/2 tsk salt
 • 1 tsk kummin
 • 2 dl majsmjöl
 • 2 dl kokhett vatten
 • 0,5 dl rapsolja
 • Fänkålsknäckebröd
 • 1 dl sesamfrön
 • 1 dl linfrön
 • 1 tsk krossad fänkål
 • 1/2 tsk salt
 • 2 dl majsmjöl
 • 2 dl kokhett vatten
 • 0,5 dl rapsolja
 • Knäckebröd med en massa frön
 • 1,5 dl solrosfrön
 • 0,5 dl pumpakärnor
 • 1 dl sesamfrön
 • 0,5 dl linfrön
 • 0,5 tsk salt
 • 2 dl majsmjöl
 • 2 dl kokhett vatten
 • 0,5 dl rapsolja
 1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
 2. Blanda frön mjöl och kryddor i en bunke.
 3. Tillsätt oljan och arbeta in.
 4. Tillsätt sedan kokhett vatten blanda till en jämn deg.
 5. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper.
 6. Jag brukar kavla den så tunn som möjligt och får då över lite deg som jag kavlar ut på en ny plåt.
 7. Grädda i mitten av ugnen ca 50 minuter.
 8. Låt svalna och bryt brödet i bitar.

Fler av mina goda bakverk hittar ni här!

Knäcke3-1Knäcke4-1

Lämna ett svar

Your email address will not be published.