Spaghetti Bolognese…
Denna helgen kockade jag för ett glatt gäng killar på en svensexa i stan så därför gjorde jag det lätt för mig till lunch och lagade en god Bolognese innan det var dags att bege sig till festen. 😛 Jag vet inte hur många varianter jag har på köttfärssås och man kan ju variera i det oändliga om man så vill. Denna är i alla fall en av mina favoriter och hemligheten är rött vin. Vinet ger en mustighet och en god syra i bolognesen, vilket jag älskar. Jag låter den stå och sjuda i minst 40 minuter för att krama ur alla smaker i kryddsättningen. Sen ska den svalna något för att smaka bäst. Ännu godare blir den om den får stå över natten. Fler varianter på bolognese hittar du här!
Ingredienser till 4 personer
Tid: 60 min
- 600 g nötfärs (helst högrevsfärs)
- 1 stor gul lök
- 1 solo vitlök
- 1/2 kruka färsk basilika
- 2 dl rött vin
- 3 msk kalvfond
- 1 dl vatten
- 1 burk krossade tomater av fin sort
- 3 msk ketchup eller chilisås
- salt
- peppar
- smör
- 1 dl finriven parmesan
- Tillbehör
- Riven parmesanost
- Ketchup
- Finhacka lök, vitlök och basilika.
- Fräs allt i smör utan att det får färg.
- Tillsätt färsen och fräs tills den är genom stekt.
- Tillsätt resten och låt puttra under lock på svag värme i ca 40 minuter.
- Smaka av med salt och peppar och vänd ner 1 dl riven parmesanost 5 min innan servering samt låt svalna medan du kokar pastan.