Spaghetti Bolognese…

Denna helgen kockade jag för ett glatt gäng killar på en svensexa i stan så därför gjorde jag det lätt för mig till lunch och lagade en god Bolognese innan det var dags att bege sig till festen. 😛 Jag vet inte hur många varianter jag har på köttfärssås och man kan ju variera i det oändliga om man så vill. Denna är i alla fall en av mina favoriter och hemligheten är rött vin. Vinet ger en mustighet och en god syra i bolognesen, vilket jag älskar. Jag låter den stå och sjuda i minst 40 minuter för att krama ur alla smaker i kryddsättningen. Sen ska den svalna något för att smaka bäst. Ännu godare blir den om den får stå över natten.

Ingredienser till 4 personer

Tid: 60 min

 • 600 g nötfärs (helst högrevsfärs)
 • 1 stor gul lök
 • 1 solo vitlök
 • 1/2 kruka färsk basilika
 • 2 dl rött vin
 • 3 msk kalvfond
 • 1 dl vatten
 • 1 burk krossade tomater av fin sort
 • 3 msk ketchup eller chilisås
 • salt
 • peppar
 • smör
 • 1 dl finriven parmesan
 • Tillbehör
 • Riven parmesanost
 • Ketchup
 1. Finhacka lök, vitlök och basilika.
 2. Fräs allt i smör utan att det får färg.
 3. Tillsätt färsen och fräs tills den är genom stekt.
 4. Tillsätt resten och låt puttra under lock på svag värme i ca 40 minuter.
 5. Smaka av med salt och peppar och vänd ner 1 dl riven parmesanost 5 min innan servering samt låt svalna medan du kokar pastan.

Fler varianter på bolognese hittar du här!

SpaghettiBolognese2-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.