Getostpaj…

Hyr mig som kock!

I veckan hade Linas Kök ett kockuppdrag för 8 personer som jobbar på Ticket Resebyrå i Växjö. Som vanligt ett roligt uppdrag men extra roligt att det var för ett företag jag kockade åt. 🙂 Är du företagare och vill göra något extra med din personal eller med kunder? Då kan ni hyra mig som kock för en kväll. Läs mer och boka mig här!

Finns alltid en anledning till fest

Denna helgen var därför fri för mig men den blev inte lugnt i köket för det. Min barndomsvän som bor i San Diego, USA är hemma på långbesök och då brukar jag alltid ställa till fest för de närmsta vännerna till henne. I år blev inget undantag och det blev spanskt tema på kvällen. När de kom bjöd jag på Pinchos och Sangria. Därefter åt vi en underbar Paella med kyckling, fläskkarré och räkor. Framåt småtimmarna blev lite sugna på mat igen och då åkte min getostpaj fram. En jättemysig kväll med mycket prat och skratt. 🙂

 • Tid: ca 1 timma
 • Ingredienser till en normalstor paj
 • Pajdeg
 • 2,5 dl mjöl
 • 120 g smör
 • 3 msk vatten
 • Fyllning
 • 80 g Ruccolasallad
 • 2 dl riven prästost
 • 250 g getost (utan mögel)
 • 1 knippe grön sparris
 • Äggstanning
 • 3 ägg
 • 1,5 dl mjölk
 • 1,5 dl grädde
 • salt
 • peppar
 1. Sätt ugnen på 200 grader
 2. Mixa allt till pajdegen, detta görs enklast i en matberedaren
 3. Kavla ut degen och tryck ut den i en pajform. Nagga hål i pajdegen med en gaffel
 4. Förgrädda pajskalet 10-15 min
 5. Fördela ut ruccolasalladen i botten av pajen
 6. Fyll på med hälften av prästosten
 7. Fördela ut getosten
 8. Fyll på med resten av osten
 9. Garnera med sparris
 10. Vispa ihop äggstanningen och häll till sist över den
 11. Grädda mitt i ugn 25-30 min eller tills pajen fått fin färg och ”stannat”
 12. Servera med rostade valnötter/pinjenötter och flytande honung

Fler av mina goda paj recept hitta du här!

Getostpaj3-1Getostpaj-1

Lämna ett svar

Your email address will not be published.