Mangosallad och Stekt Lax…

Mango tillhör en av mina favoritfrukter och jag älskar att ha den i sallader. Denna mangosalladen komponerade jag ihop för ett antal år sedan när vi hade firmafest och den har blivit min egna favoritsallad. 😛 Den passar utmärkt till grillad fisk eller kött. Denna helgen har det varit rena sommarvädret, fast det bara är början på Maj och vem älskar inte detta vädret! Jag skulle lätt kunna ha det så här året om. Efter att ha gassat i solen större delen av dagen blev det dax för lunch. I det här varma vädret är det extra gott med lätt och sund mat. Så jag förberedde min sallad, tog cykeln till Coop Söder och köpte färsk lax. En underbar lunch som bara tar 20 minuter att göra klar efter att man marinerat löken. Det blir även min lunch på jobbet i morgon för vädret ska ju hålla i sig. 🙂

Ingredienser till 4 portioner

Tid: 40 min varav 30 min behövs för att marinera rödlöken. Den blir godare om den får marinera längre tid, allt från 1-3 timmar om man vill och har tid.

 • Rödlöksmarinad
 • 1 röd lök
 • saft och skal från 1 lime
 • 3 msk olivolja
 • 1 tsk vit balsamvinäger
 • salt
 • en nypa socker
 • 1 Roman salladshuvud
 • 1 Mango
 • 1 pkt Fetaost
 • Tillbehör
 • 4 st färska laxfiléer med skinn
 1. Skär rödlöken i tunna skivor.
 2. Blanda allt till marinaden.
 3. Lägg i rödlöken och låt marinera minst 30 min men helst 1 timma.
 4. Skölj och skär sallad fint
 5. Skär mangon i kuber
 6. När löken är färdigmarinerad, när den fått en mjuk konsistens tillsätt mangon och låt dra till sig dressingen.
 7. Salta och peppra laxen.
 8. Stek den först ett par minuter med skinnet neråt i pannan med olja och smör
 9. Vänd laxen försiktigt och stek 1 minut på andra sidan. Vänd den igen och lägg den med skinnet neråt. Lägg ett lock över pannan. Sänk värmen och låt den eftersteka på låg värme några minuter tills den är genomstekt.
 10. Precis innan servering, blanda ner salladen i lökmarinaden och smula ner fetaosten.
 11. Servera salladen med laxen och njut

Mangosallad1-1

Mangosallad2-1

Mangosallad4-1

Tags

2 kommentarer

Lämna ett svar

Your email address will not be published.