Ägg & Baconmuffins…

Löjligt god frukost!

Denna helgen har Linas Kök ledigt! 🙂 Efter att ha kockat tre helger i rad känns det helt ok att inte ha något planerat, även om det är Valborg. Förra året hade jag faktiskt ett kockuppdrag just denna kväll. När jag vaknade i morse låg jag och funderade på vilken frukost vi skulle ha. I vårt hus älskar vi ägg och bacon i alla dess former. För att göra det lite roligt och annorlunda lagade jag härliga Ägg & baconmuffins till frukost. Har sett det på nåt facebook inlägg en gång och tyckte det var en rolig idé. Smaksättningen kan man styra lite över själv men jag tycker själv att timjan är så himla gott till ägg och bacon så timjan och gräslök blev min smaksättning och riven ost såklart. Är du en succer på ägg som jag? Kolla då in mitt underbara recpet på min Ägg Benedict 😛 Hoppas ni alla får en skön Valborg!

Recept

Ingredienser till 4 portioner

Tid: ca 30 min

 • 4 ägg
 • 8 skivor bacon
 • timjan
 • gräslök
 • riven cheddarost
 • salt

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 200 grader
 2. Stek baconet och lägg sedan på ett hushållspapper så fettet sugs upp
 3. Ta fram en muffinsform
 4. Smörj formarna med lite smör
 5. Placera en skiva bacon runt om i formen och täck även botten med bacon
 6. Knäck ägget i formen
 7. Toppa med hackad timjan och gräslök
 8. Toppa till sist med osten
 9. Grädda mitt i ugn 12-15 minuter beroende på hur hårt du vill ha ägget. (15 min=hårdkokt)

äggbaconmuffin2-1äggbaconmuffin3-1äggbaconmuffin1-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.