Biff Lindström Loco Moco Style…

Loco Moco är en Hawaiiansk traditionell maträtt och denna fick jag inspiration till när vi var på semester på Hawaii årsskiftet 2012/2013. En drömsemester på motorcykel där vi fick uppleva i stort sett hela Oahu. Vi hyrde en Harley Davidson som vi körde runt med och vi avverkade ca 150 mil under de 2 veckor som vi var där. Hawaii är ett paradis och har precis allt. Vi bodde i Honolulu, på vackra Waikiki Beach. Honolulu erbjuder massor av bra shopping, restauranger och barer. Waikiki beach är en vacker lång strand som sträcker sig längs med hela stan. Vi körde längs med underbara kustvägar till små byar med vackra stränder och andra sevärdheter. Helt klart en av de bästa MC-semestrarna vi gjort. Låt mina bilder nedan tala för sig själva. 🙂 Åter till maträtten…En Loco Moco består av en biff som serveras på en bädd av ris och en sås samt stekt ägg. Såsen är antingen gräddbaserad eller en skysås. Jag själv föredrar gräddsås vilket passar bra till riset eftersom det suger upp såsen så bra. Biffarna tvistade jag till lite idag och gjorde dem enligt Biff á la Lindström. Det blev supergott och är en perfekt söndagsmiddag! 😛 Vill du ha ett alternativ på biffar så kolla gärna in mitt goda recept på kycklingbiffar med salvia här!

Ingredienser till 4 portioner

 • 500 g högrevsfärs
 • 1 gul lök
 • 3 äggulor
 • 2 msk dijonsenap
 • 1 msk HP-sås
 • 4 ansjovisfiléer
 • 5 inlagda hela rödbetor
 • 2 msk kapris
 • salt
 • peppar
 • smör att steka i
 • Sås
 • 1 dl steksky
 • 3 dl grädde
 • 1 skvätt kinesisk soja
 • 1 msk ansjovisspad
 • salt
 • peppar
 • lite socker
 • Tillbehör
 • 4 stekta ägg ”Sunny Side”
 • Basmatiris
 • Brynt lök
 1. Mixa lök, ägg, senap, hp-sås och ansjovis i en matberedare.
 2. Smaka av med salt och peppar.
 3. Häll blandningen i en skål.
 4. Hacka rödbetor och kapris grovt och tillsätt i blandningen.
 5. Arbeta ner färsen i blandningen. Blanda noga, gärna med händerna.
 6. Forma 4 biffar och stek i smör till medium stekgrad.
 7. Lägg biffarna på ett fat och låt vila under ett lock eller under folie.
 8. Deglasera pannan med 1 dl vatten och ta vara på stekskyn.
 9. Häll stekskyn i en sauteuse/såsgryta. Tillsätt grädde och smaksättning.
 10. Låt sjuda och red såsen med lite maizena.
 11. Servera biffarna med kokt ris och brynt lök samt stekt ägg.
 12. Bifflindström1-1Bifflindström5-1

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.