Chorizopaj…

Jag kör vidare på temat Chorizo så denna veckan komponerade jag ihop ett nytt recept på en Chorizopaj. Den blev sååå god och det blev nästan lite Pepperoni-panpizza-känsla över den. En frasig och god pajbotten som smälte samman med osten och korven. Med risk för att bli tjatig men jag ÄLSKAR paj och det är under vår och sommar som jag lagar paj som mest.

Paj går att variera i oändlighet

Jag har massor av goda recept på paj och måste nog säga att det är en av mina specialiteter och det är lite av en dröm att nån gång göra min egna paj kokbok. Paj är en perfekt rätt att ha på buffén till festen eller att äta som en lätt lunch med en god sallad till.

Ingredienser till 1 normalstor paj

 • Pajdeg
 • 2,5 dl mjöl
 • 100 g smör
 • 2 msk vatten
 • Fyllning
 • 3 st chorizo
 • 1 gul lök
 • 1 msk hackad timjan
 • 75 g riven cheddarost
 • 75 g riven mozarella
 • smör att steka i
 • Äggstanning
 • 3 ägg
 • 1 dl grädde
 • 2 dl mjölk
 • salt
 • peppar
 1. Sätt ugnen på 225 grader
 2. Gör pajdegen, enklast i en matberedare. Kavla eller tryck ut degen i en pajform.
 3. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
 4. Skär korven i små tärningar och skär löken i mindre bitar.
 5. Fräs korv och lök i smör. Tillsätt timjan.
 6. Blanda den rivna osten.
 7. Fyll pajskalet med hälften av osten.
 8. Tillsätt korvblandningen och toppa med resten av osten.
 9. Häll över äggstanningen.
 10. Grädda mitt i ugn ca 20 minuter eller tills pajen ”stannat” och fått fin färg.

Fler av mina goda paj recept hittar du här!

choriopaj2-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.