Fläskfilégryta med Chorizo…

Igår lagade jag en ny härlig Fläskfilégryta med Chorizo till middag. Korven jag hade i åt vi på den lilla krogen SMAK i Växjö för ett par helger sedan. En spansk Chorizo med mycket karaktär och smak, som de serverade med en coleslaw på rödkål samt pressgurka och en gudomlig majonnäs-dip. Vi fick reda på vart vi kunde köpa korven så det vara bara till att pipa dit och handla. Sagt och gjort! 🙂 Grytan igår blev nästan lite höstlig eftersom jag hade trattkantareller i den men vad gör det. Gott med lite riktig mat för en gång skull och roligt att jag fick laga lite mat hemma eftersom mina kockuppdrag har avlöst varandra denna månaden. De senaste två helgerna har jag dessutom kockat i Blekinge. Jättekul att mina tjänster sprider sig utanför Växjö och ingen är gladare än jag. Till helgen kockar jag hos en kund jag varit hos innan fast denna gången är dem ett lite större sällskap. Ska bli jättekul och extra kul när det är återkommande kunder. 🙂

Hyr mig som kock

Behöver du hjälp med maten på din nästa fest? Då kan du hyra mig som kock för en kväll. Läs mer och boka mig här!

Recept

Ingredienser till 4 portioner   Tid: ca 40 min

 • 700 g fläskfilé
 • 2 gula lökar
 • 2 solo vitlök
 • 2 dl torkade trattkantareller
 • 1 msk hackad färsk timjan
 • 150 g chorizo (jag använder mig av en spansk tapas chorizo)
 • 1 dl steksky
 • 2 dl vitt vin
 • 3 dl grädde
 • 1-2 msk kalvfond
 • salt
 • peppar
 • smör till stekning
 • ev redning

Gör så här

 1. Lägg svampen i vatten.
 2. Skär köttet i 1,5 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Bryn runt om i smör. Lägg över köttet i en gryta.
 3. Deglasera pannan med 1 dl vatten och häll över stekskyn i grytan.
 4. Skiva lök och hacka vitlöken. Fräs i smör utan att få färg. Lägg i grytan.
 5. Krama ur vattnet ut svampen och fräs den i smör tillsammans med timjan. Lägg sedan i grytan.
 6. Skär korven i bitar och stek i smör. Lägg i grytan.
 7. Tillsätt vitt vin och låt koka in till hälften.
 8. Tillsätt grädde och fond. Koka upp och låt sjuda under lock 20 minuter.
 9. Red såsen med lite maizena.
 10. Smaka av med salt o peppar.
 11. Servera med någon form av potatis och primörer.

Fler av mina goda grytor hittar du recept på här!

Fläskfilegryta med chorizo3-1Fläskfilegryta med chorizo-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.