Rökig Spenatsoppa…

Som många av er vet, jobbar jag på Telekonsult Syd i Växjö. Jag har jobbat i telekombranschen i 21 år. Alltså, ni hör ju själva! 21 år!!! Är jag så gammal? 😉 Fortfarande tycker jag det är kul för tekniken utvecklas ständigt och jag har haft förmånen att vara med hela vägen från komradio, NMT, GSM 2G, 3G och nu 4G. Nog om det…På jobbet har vi i alla fall nätverkande sopplunch varje torsdag. En slags kundvård men även ett sätt för företagare att knyta nya kontakter, samtidigt som vi bjuder på god soppa. 😛 Sista torsdagen i månaden är jag soppvärd och därmed kock. Övriga torsdagar kör vi catering. Idag har jag lagat en god spenatsoppa som vi ska bjuda på. För att ge den lite extra piff tillsätter jag rökt bog, vilket gör den lite mer smakrik samt att det blir ett visst tuggmotstånd i soppan, lite matigare helt enkelt. 🙂

Ingredienser till 4 portioner

 • 1 gul lök
 • 1 solo vitlök
 • 1 dl hackad purjolök (det vita)
 • 1 dl vitt vin
 • 1-1,5l liter vatten
 • 3 dl grädde
 • Hönsbuljong till 1,5 l vatten (fond du chef)
 • 600 g fryst spenat
 • 120 g rökt bog
 • salt
 • riven muskot
 • smör
 • Tillbehör
 • Kokt ägghalva
 1. Hacka lök och vitlök. Färs i smör utan att få färg.
 2. Tillsätt vitt vin och låt koka in till hälften.
 3. Tillsätt vatten, grädde och buljong.
 4. Tillsätt spenaten och låt koka upp.
 5. Sjud 10 minuter.
 6. Tillsätt finhackad bog och låt sjuda 10 minuter till.
 7. Smaka av med salt och riven muskot.
 8. Servera soppan med medium kokta ägghalvor.

rökigspenatsoppa3-1rökigspenatsoppa2-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.