Ungersk Gulasch…

Helgen som gick har varit full av matlagning hemma i Linas Kök, då jag haft min mamma på besök i 5 dagar. 🙂 Jag har lagat köttfärspaj, kycklinggryta, Wienerschnitzel och en underbar Ungersk Gulasch. Det är inte helt vanligt att äta gulasch på detta viset men det är så man äter det på många ställen i Ungern. Det blir mer som en kött, sås och potatisrätt om man säger så. Ett alternativ till att äta det som en gryta eller soppa. Inspirationen fick jag från Scandic Hotel där min man och jag åt lunch för nån vecka sedan och det är första gången jag ser en gulasch serveras på detta sättet i Sverige och så här kommer laga den hädanefter. Detta är den absolut bästa gulaschen jag ätit och receptet är mitt egna. 😛

Recept

 

Ingredienser till 4 portioner    Tid: 1,5-3 timmar beroende på tillagningssätt

 • 1 kg högrev
 • 1 stor morot
 • 1 stor gul lök
 • 2 solo vitlök
 • 3 lagerblad
 • 3 dl rött vin
 • 2 msk balsamvinäger
 • 2 burkar Mutti krossade tomater
 • 2 dl vatten
 • 2 msk konc. kalvfond
 • 3 msk Mutti tomatpuré
 • 3 tsk kummin
 • 1 tsk chilipeppar
 • salt
 • peppar
 • 1 röd paprika
 • 1 grön paprika

Gör så här

 1. Skär 3 cm tjocka skivor av köttet.
 2. Salta och peppra biffarna och bryn runt om i smör.
 3. Skär grönsakerna i grova bitar.
 4. Lägg köttet i en stor gryta tillsammans med grönsakerna.
 5. Tillsätt resten förutom paprikan.
 6. Koka upp och låt koka på låg värme under lock i 2-3 timmar alt. 50 min i tryckkokare.
 7. Ta upp köttet ur grytan och sila såsen i en kastrull.
 8. Koka upp såsen och smaka av med ev salt och peppar.
 9. Häll såsen över köttet och tillsätt grovt hackad paprika.
 10. Låt koka 15 minuter tills paprikan mjuknat.
 11. Servera med kokt mjölig potatis och smörstekta Harricot Verts.

Fler av mina goda långkok hittar du recept på här!

gulasch2-1gulasch1-1

Lämna ett svar

Your email address will not be published.