Chevreostgratäng…

Ursäkta bloggtorkan men det har varit fullt upp med mina kockuppdrag. 🙂 Linas Kök har verkligen tagit fart detta året och jag märker hur det sprids i stan att man kan hyra mig som kock. Det är jättekul och ingen är gladare än jag när jag får laga mat åt främmande men även bekanta människor. Jag har även fått förfrågan om hur långt utanför Växjö jag kockar och min gräns är 15-20 mil. Varje helg fram till jul är jag uppbokad och jag har även ett uppdrag en vardag då ett företag ville anlita mig som kock till en kundkväll. 🙂 Ja, du läste rätt. Jag kockar även för företag som vill göra nåt annorlunda med sin personal eller med sina kunder. Bara det finns en lokal med kök så reder jag mig.

Kock på företagseventet

De flesta företagsuppdragen jag haft sker dock i bostaden, vilket blir lite mer personligt såklart. Igår kväll kockade jag för 8 glada tjejer i Växjö och det var på samma adress som jag kockade på Januari. Känns kul att jag redan fått återkommande kunder. Ett bevis på att dom blev nöjda sist jag var där vilket jag är stolt över. Men kanske planerar ni ett större event på företaget och behöver då hjälp med maten? Jag löser det också!

Chevre

Idag fick jag chansen att briljera lite i mitt egna kök och lagade en gourmetmiddag till mig och mannen. Chevreostgratäng som jag serverade till Lammytterfilé, rosmarindoftande rödvinssås, glaserade rödbetor med smak av timjan och rosmarin samt grillad sparris. Underbara smaker tillsammans och det blev en variant på rätten jag serverade på mitt kockuppdrag igår. Nu önskar jag alla en fortsatt skön 2:a Advent 🙂

Recept

Ingredienser till 4 portioner  Tid: ca 40 min

 • 6 potatisar av mjölig sort
 • 3,5 dl grädde
 • 150 g chevreost
 • 1 pressad solovitlök
 • 1 msk hackad färsk timjan
 • salt
 • peppar
 • riven ost

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 225 grader
 2. Värm grädden i en kastrull och tillsätt chevre och timjan.
 3. Låt osten smälta.
 4. Tillsätt pressad vitlök.
 5. Smaka av med salt och peppar
 6. Skala och skär potatisen i tunna skivor
 7. Lägg potatisen i en ugnsfast form.
 8. Häll över grädden
 9. Gratinera mitt i ugn ca 20 minuter
 10. Ta ut formen och fördela riven ost över gratängen.
 11. Grädda ytterligare 20 minuter eller tills gratängen blivit krämig och fått fin färg.

Chevregratäng1-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.