Potatisbullar med Salvia och Parmesan…

När jag var yngre och bodde hemma, lagade mamma ofta potatisbullar som vi åt med stekt bacon och lingon. Jag älskade den rätten och gör det fortfarande. 😛 Dock avskydde jag potatisbullarna i skolan. De var som gummibollar men det var väl inte så konstigt med tanke på att det var halvfabrikat och säkert gjorda på pulvermos som jag också avskyr.

Ikväll lagade jag en ny variant på potatisbullar fast i mini format, likt gnocchi. Jag smaksatte dem med salvia och parmesanost, sen stekte jag dem i rikligt med smör. Gissa om det blev gott? Sen med stekt bacon, heminlagda lingon och brynt smör på toppen gjorde det inte sämre precis.

Recept

Ingredienser till ca 20 st

Tid: 30 min

 • 300 g delikatesspotatis
 • 1 äggula
 • 1/2 dl riven parmesanost
 • 4 salviablad
 • salt
 • 1 msk mjöl
 • Tillbehör
 • Stekt bacon
 • Lingon
 • Brynt smör
 1. Koka potatisen i saltat vatten
 2. Ånga av potatisen och pressa den i en skål
 3. Låt potatisen svalna något
 4. Tillsätt äggula, ost och finhackad salvia
 5. Stjälp upp smeten på bänken och arbeta in mjölet
 6. Rulla en längd och platta till den. Skär ut bitar.
 7. Stek dem gyllenbruna runt om i rikligt med smör
 8. Lägg på ett fat och bryn smör i pannan
 9. Servera med stekt bacon, lingon och brynt smör

Potatisbullar1-1

Potatisbullar3-1

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.