Kycklingbiffar med Salvia…

Efter en mastig smörgåsbakelse till lunch idag kände jag för lite hälsosammare mat till kvällen, så jag knåpade ihop ett helt nytt recept på kycklingbiffar som blev supergoda. Ibland vet jag inte hur jag får ihop det men det här var så gott och biffarna bara smalt i munnen. 😛 Jag bräserade biffarna i vitt vin vilket ger en helt underbar skysås och även den smaksatte jag med salvia, vilket är en jättegod krydda men väldigt underskattad skulle jag säga. Salvian fick jag av en bekant för några veckor sedan och den står sig lika fin ännu.

Biffarna åt jag tillsammans med strimlad romansallad och det räckte faktiskt med tanke på hur smakrika dom blev. Vill man ha en matigare rätt så passar ugnsstekt potatis jättebra till vilket känns lite lyxigare. Eller varför inte servera dem som en kycklinghamburgare. Valet är fritt! Föredrar du vanliga biffar måste du testa mina biffar med trattkantarellsås. 😛

Recept

Ingredienser till ca 10 biffar

Tid: ca 30 min

 • 500 g kycklingfärs
 • Smaksättning
 • 1 solo vitlök
 • 3 schalottenlökar
 • 1 ägg
 • 1/2 dl grädde
 • 5 stora salviablad
 • salt
 • peppar
 • lite socker
 • smör att steka i
 • Skysås
 • 1 dl vitt vin
 • 1 dl vatten
 • ett stänk kinesisk soja
 • 1 msk kycklingfond
 • salt
 • 1 msk smör

Gör så här

 1. Mixa allt till smaksättningen i en matberedare tills det blir en jämn smet.
 2. Tillsätt färsen och blanda väl.
 3. Forma biffar och bryn biffarna några minuter på varje sida.
 4. Slå på vitt vin och vatten. Låt koka in något.
 5. Låt biffarna bräsera klart under lock i 5-10 minuter.
 6. Kolla så att biffarna är helt genom stekta och lägg den på ett fat.
 7. Smaksätt skysåsen och tillsätt ev mer vatten
 8. Blanka av såsen med en klick smör.

Kycklingbiff2-1 Kycklingbiff3-1

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.