Saffranspannacotta med Citron…

Ikväll hade Linas Kök ett kockuppdrag på Carlssons Järn i Växjö. Det är andra uppdraget jag utför i deras butik, som för övrigt är fylld av husgeråd, vitvaror och köksutrustning. Mitt i butiken har dom ett provkök där jag får hålla till och ikväll bjöd jag kunderna på pepparkakor med olika topping, mini saffranspannacotta och julgodis i olika former. Saffranspannacottan tog slut redan första timman och den blev väldigt omtyckt. En annorlunda pannacotta men jättegod. Citronskalet som jag tillsatte gjorde den inte så där söt som pannacotta annars kan vara och eftersom jag älskar citron och lime så var det en självklarhet att tillsätta den smaken i pannacottan. 😛 Ett lyckat uppdrag och med mycket folk i butiken som ville smaka. Flera var även intresserade av mina kocktjänster så jag tror det kan bli ringar på vattnet av den här kvällen. 🙂

Ingredienser till 4-6 st pannacotta

 • 5 dl grädde
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 1-2 kuvert saffran (beroende på hur mycket smak man vill ha)
 • 1/2 dl socker
 • Rivet skal från 1 citron
 • 2 gelatinblad
 • 1 dl krossade pepparkakor
 1. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter.
 2. Koka upp grädde med vanilj, saffran, socker och rivet citronskal
 3. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i grädden.
 4. Sjud 1 minut.
 5. Häll pannacottan i formar och ställ in i kylen minst 2 timmar.
 6. Toppa med krossade pepparkakor innan servering.

Saffranspannacotta3-1

 

Detta bjöd jag oxå på under kvällen…

Pepparkakor med Philadelphiaost och rårörda lingon

Pepparkakor med Gorgonzolaost och Crème fraiche

Citronknäck

Mandelchoklad med apelsinsmak (Mandelbiskvier, mörk choklad med apelsinsmak och honung)

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.