Granola…

Frukosten är viktig

Efter att ha legat sjuk i tre dagar är Linas Kök tillbaka med ny energi. Kanske tack vare Granolan jag åt till frukost idag. 😉 Vi vet väl alla att en stadig frukost är en bra start på dagen. Jag är verkligen en frukostmänniska och har väldigt svårt att hoppa över frukosten. Visst kan det förekomma men det är sällan numera. Inte ens nu när jag var sjuk kunde jag hoppa över frukosten.

Ät regelbundet

Jag äter ungefär vart 3:e timma och kroppen har blivit van vid mina tider att äta plus att jag mår bättre av det. Just nu har jag snöat in lite på fil och yoghurt som jag gärna fyller med något gott. Müsli tycker jag är lite torrt och tråkigt så i stället slängde jag ihop en god Granola med mina favorit frön. Skillnaden mellan müsli och Granola är att man bakar Granolan i ugnen, man rostar alltså fröna. Müsli är en blandning av helt naturella frön och bär. Den här granolan är supergod och den passar superbra till en vaniljyoghurt. 😛 Vill du ha fler tips på god frukost och gillar du omelett?

Recept

Ingredienser till ca 3 dl

Tid: 20 min

 • 1 dl pumpakärnor
 • 1 dl solroskärnor
 • 1/2 dl kokosflingor
 • 1/2 dl sesmfrön
 • 1 näve valnötter
 • 1 tsk kardemumma
 • 1 tsk kanel
 • olivolja
 • 2 tsk honung
 • salt

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 175 grader
 2. Blanda alla frön.
 3. Tillsätt kryddor och honung. Rör ihop
 4. Tillsätt lite olivolja i taget. Fröna ska bara bindas ihop med oljan utan att det blir något överflöd.
 5. Lägg fröna på en plåt och rosta i ugnen 15-20 min
 6. Servera till vaniljyoghurt.
 7. Förvara torrt i en burk.

Granola2-1 Granola3-1

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.