Limecurd…
Limecurd är enkelt att laga och gudomligt gott till choklad. Ikväll ska Linas Kök kocka för 6 personer på Öster i Växjö och kunden har då valt chokladkaka med limecurd på menyn. Detta kockuppdraget köptes som ett presentkort till ett par som gifte sig i somras och ikväll ska de alltså ha en liten bröllopsmiddag med några vänner. 🙂 Du kanske planerar en födelsedagsfest, möhippa, svensexa, parmiddag, tjejmiddag eller helt enkelt en herrmiddag? Eller vill du ge bort en rolig upplevelse i present? Då kan du hyra mig som kock för en kväll. Jag kommer hem till ditt kök med alla råvaror och lagar en trerätters meny för mellan 6-14 personer. Du kan lugnt ta hand om dina gäster och unna dig själv att få vara med på hela festen. Jag fixar allt med maten och lämnar köket i samma skick som det var när jag kom. Visst låter det lyxigt? 🙂 Läs mer och boka mig här.
Ingredienser till ca 2 dl
Tid 30 min
- 2 st Lime (zest och saft)
- 1 st citron (zest och saft)
- 1 dl socker
- 50 g smör
- 2 ägg
- Finriv skalet och pressa ur saften från citrusfrukterna (ca 1 dl).
- Skär smöret i kuber och lägg i en liten kastrull. Tillsätt socker, limeskal och fruktsaft.
- Om du inte har induktionsspis, gör ett vattenbad och ställ den lilla kastrullen i det sjudande vattenbadet. Annars sjud på lägsta värmen på induktionshällen.
- Låt smöret smälta ner i blandningen.
- Vispa äggen och häll ner i blandningen.
- Sjud tills krämen tjocknat och vispa ofta.
- Passera blandningen i en finmaskig sil och förvara limecurden i en burk i kylen.
- Servera curden till min underbara chokladkaka