Limecurd…

Limecurd är enkelt att laga och gudomligt gott till choklad. Ikväll ska jag kocka för 6 personer på Öster i Växjö och kunden har då valt chokladkaka med limecurd på menyn. Detta kockuppdraget köptes som ett presentkort till ett par som gifte sig i somras och ikväll ska de alltså ha en liten bröllopsmiddag med några vänner. 🙂

Hyr mig som kock

Du kanske planerar en födelsedagsfest, möhippa, svensexa, parmiddag, tjejmiddag eller helt enkelt en herrmiddag? Eller vill du ge bort en rolig upplevelse i present? Då kan du hyra mig som kock för en kväll. Jag kommer hem till ditt kök med alla råvaror och lagar en trerätters meny för mellan 6-14 personer. Du kan lugnt ta hand om dina gäster och unna dig själv att få vara med på hela festen. Jag fixar allt med maten och lämnar köket i samma skick som det var när jag kom. Visst låter det lyxigt? 🙂 Läs mer och boka mig här!

Recept

Ingredienser till ca 2 dl

Tid 30 min

 • 2 st Lime (zest och saft)
 • 1 st citron (zest och saft)
 • 1 dl socker
 • 50 g smör
 • 2 ägg

Gör så här

 1. Finriv skalet och pressa ur saften från citrusfrukterna (ca 1 dl).
 2. Skär smöret i kuber och lägg i en liten kastrull. Tillsätt socker, limeskal och fruktsaft.
 3. Om du inte har induktionsspis, gör ett vattenbad och ställ den lilla kastrullen i det sjudande vattenbadet. Annars sjud på lägsta värmen på induktionshällen.
 4. Låt smöret smälta ner i blandningen.
 5. Vispa äggen och häll ner i blandningen.
 6. Sjud tills krämen tjocknat och vispa ofta.
 7. Passera blandningen i en finmaskig sil och förvara limecurden i en burk i kylen.
 8. Servera limecurden till min underbara chokladkaka

Limecurd3-1 Limecurd4-1

 

 

 

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.