Havrescones med Vaniljyoghurt…

Igår kväll hade jag tea-party i Linas Kök och jag bakade helt underbart goda havrescones. 😛 Jag älskar scones, framför allt American Bisquits som jag brukar äta när vi är i USA och reser. Dom är lite sötare men sååå fluffiga och saftiga. Våra scones här hemma tycker jag oftast är för torra och det växer nästan i munnen när man äter dom. Hemligheten i scones är ägg och nu har jag äntligen kommit på den perfekta kombon. Med ägg blir dom fluffiga och saftiga. Detta receptet hittade jag i en Lidl tidning men receptet innehöll faktiskt inte ägg så jag gjorde min egna variant och tillsatte ägg vilket gjorde dom precis så där goda som jag vill ha dem. Om ni någon gång fikat på Espresso House och smakat deras scones, så är dessa väldigt lika deras. Är du lika tokig i scones som jag är så ska du även testa mina American Biquits. Dom är lika goda men inte lika söta som dessa.

Ingredienser till 8 scones

 • 3 dl vetemjöl
 • 2 dl havregryn
 • 3 tsk bakpulver
 • 1 dl socker
 • 1/2 tsk salt
 • 120 g smör
 • 1,5 dl vaniljyoghurt
 • 2 ägg
 1. Sätt ugnen på 210 grader.
 2. Mixa alla torra ingredienser tillsammans med smöret i en matberedare.
 3. Vispa ihop yoghurt och ägg i en stor skål.
 4. Tillsätt mjölblandningen och blanda väl.
 5. Stjälp upp på ett mjölat bakbord.
 6. Forma 8 scones och grädda mitt i ugn 15 minuter.
 7. Servera med en god ost, marmelad och ett gott te.

Havrescones1-1 Havrescones2-1

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.