Havrescones med Vaniljyoghurt…

Igår kväll hade jag tea-party i Linas Kök och jag bakade helt underbart goda havrescones. 😛 Jag älskar scones, framför allt American Bisquits som jag brukar äta när vi är i USA och reser. Dom är lite sötare men också lite fluffigare och saftigare än vanliga scones som ibland kan vara lite torra. Men hemligheten i scones är ägg och nu har jag äntligen kommit på den perfekta kombon.

Detta receptet hittade jag i en Lidl-tidning men receptet innehöll faktiskt inte ägg så jag gjorde min egna variant och tillsatte ägg vilket gjorde dom precis så där goda som jag vill ha dem. Om ni någon gång fikat på Espresso House och smakat deras scones, så är dessa väldigt lika deras. Är du lika tokig i scones som jag är så ska du även testa mina American Biquits. Dom är faktiskt ännu godare och inte lika söta som dessa.

Recept

Ingredienser till 8 scones

 • 3 dl vetemjöl
 • 2 dl havregryn
 • 3 tsk bakpulver
 • 1 dl socker
 • 1/2 tsk salt
 • 120 g smör
 • 1,5 dl vaniljyoghurt
 • 2 ägg

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 210 grader.
 2. Mixa alla torra ingredienser tillsammans med smöret i en matberedare.
 3. Vispa ihop yoghurt och ägg i en stor skål.
 4. Tillsätt mjölblandningen och blanda väl.
 5. Stjälp upp på ett mjölat bakbord.
 6. Forma 8 scones och grädda mitt i ugn 15 minuter.
 7. Servera med en god ost, marmelad och ett gott te.

Havrescones1-1 Havrescones2-1

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.