Köttfärspiroger…

Idag sög det i tarmen efter paj men i stället för paj bakade jag köttfärspiroger. Jag gjorde det dock enkelt för mig och köpte färdig smördeg i stället för att baka min egna deg. 🙂 Sen en god köttfärs att fylla dem med och smack var det klart. 😛 Pirogerna serverade jag med en god grön sallad. Jag kan än idag minnas pirogerna man fick i grundskolan som var supergoda. Till skillnad från dem man köper i frysdiskarna idag var det god smak och mycket innehåll i dem man fick i skolan men hemmagjorda är ändå alltid bäst för då vet man att man får piroger med god smak och mycket innehåll. 🙂

Ingredienser till 5 piroger

Tid: ca 60 min

 • 5 st smördegsplattor
 • Fyllning
 • 500 g nötfärs
 • 1 gul lök
 • 1 solo vitlök
 • 3 stjälkar färsk basilika
 • 1 dl vatten
 • 1 dl Heinz chilisås
 • 1 msk soja
 • 2 tsk köttbuljong
 • 2 tsk oregano
 • salt
 • grov svartpeppar
 • smör
 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Hacka lök, vitlök och basilika. Fräs i smör utan att få färg.
 3. Tillsätt färsen och genomstek den.
 4. Tillsätt resten och låt sjuda ca 10 minuter tills vätskan kokat in.
 5. Lägg färsen på smördegsplattorna och forma 5 piroger i valfri form.
 6. Pensla pirogerna med vatten eller ett uppvispat ägg.
 7. Grädda mitt i ugn 20-25 min eller tills de fått en en fin färg.
 8. Servera med en fräsch grön sallad.

Köttfärspirog3-1 Köttfärspirog2-1 Köttfärspirog4-1

 

 

 

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.