Havrekex…

Idag blev det bakning efter jobbet vilket var längesen. Jag är väldigt svag för kakor så det blev ett gäng havrekex helt enkelt. 😛 Kexen kan ätas både som en kaka eller serveras med ost, t ex chevre eller en god grönmögelost som St Agur eller Gorgonzola. Kexen är inte jättesöta vilket gör dom extra goda att servera till ost. Man kan även tillsätta russin eller korinter om man vill ha kexet mer som en kaka till kaffet, vilket också är mumma.

Tjejsnack

På onsdagar brukar jag och min väninna ses men innan vi bänkar oss framför tv:n med en varm kopp te så brukar vi ta en powerwalk runt Växjösjön. Efter promenaden runt sjön kan vi lätt unna oss lite kex med ost till teet.

Recept

Ingredienser till ca 20 st kex

Tid: 20 min

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl mjöl
  • 3/4 dl socker
  • 1/2 tsk hjorthornssalt
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa först ihop havregryn, mjöl, socker och jäsmedel i en matberedare.
  3. Tillsätt smör och vatten och mixa ihop degen.
  4. Arbeta klart degen på bakbordet.
  5. Gör en rulle och skär i bitar.
  6. Forma runda kex och lägg på bakplåtspapper.
  7. Grädda i ugnen ca 10 min eller tills de fått lite färg.
  8. Servera med t ex Chevré eller en mögelost samt fikonsylt.

Fler av mina goda bakverk hittar du här!

Havrekex1-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Havrekex2-1

 

 

 

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.