Nötbiffar med Trattkantarellsås…

Äntligen är det dags att börja laga lite husman igen. Som jag längtat! 🙂 Även denna helgen har varit varm och skön och summerar vi Augusti har det varit en underbar månad med sol och värme. Nu hoppas jag på en lika fin höst. Idag lagade jag nötbiffar till middag som jag serverade med ett gott potatismos och en krämig trattkantarellsås. Kantarellerna har jag fått av min arbetskollegas pappa vilket jag uppskattar. 🙂 Jag brände mig rejält när jag skulle hälla i det brynta smöret i moset och fick smör på hela handen. Ajaj!! Men den bästa botmedlet mot brännskador är ketchup så jag täckte hela handen med ketchup, vilket har en kylande effekt och man slipper därmed blåsor. Bara ett litet tips 🙂

Ingredienser till 4 portioner

 • Biffarna
 • 500 g nötfärs
 • 1 ägg
 • 1 dl grädde
 • 1 gul lök
 • salt
 • peppar
 • lite socker
 • Såsen
 • 1 dl förvällda trattkantareller
 • 1 msk hackad timjan
 • smör
 • 2 dl steksky från biffarna
 • 3 dl grädde
 • 1 msk soja
 • salt
 • peppar
 • lite socker
 • Tillbehör
 • Potatismos
 • Brynt lök
 • Lingon
 1. Blanda smeten till biffarna, detta görs enklast i en matberedare.
 2. Stek biffarna och lägg över dem på ett fat.
 3. Deglasera pannan med 1 dl vatten efter varje stekning.
 4. Fräs svamp och timjan i smör.
 5. Tillsätt steksky, grädde och soja.
 6. Reducera såsen så den blir krämig. Tillsätt ev redning.
 7. Smaka av med salt, peppar och ev socker.
 8. Servera med ett gott potatismos, brynt lök och lingon.

Nötbiff2-1

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.