Olivpaj med Grekisk Touch…

Nu är det dags för lite matlagning igen efter att ha varit på resande jobb med min mans företag Fat Baggers Europe under förra veckans Hojrock i Västervik. Såå himla kul men det tar på krafterna att stå på mässa under 4 dagar. Idag fanns det ingen energi i kroppen alls och det är fortfarande lugnt på mitt ordinarie jobb, kanske därför man är så trött?

Matlåda hela veckan

Jag har i alla fall gett mig den på att ha matlåda med mig resten av veckan för jag har ätit ute hela sommaren, vilken står mig upp i halsen samtidigt som det blir dyrt. Det blev en avkopplande kväll i köket och jag komponerade ihop en olivpaj som jag blev sugen på är jag var och handlade idag. 😛 Till helgen kommer min bästa vän på besök och då ska jag laga något riktigt gott men mer om detta kommer senare. Idag får ni hålla till godo med min supergoda olivpaj. 🙂

Recept

Ingredienser till en normalstor paj

 • Pajdeg
 • 3 dl mjöl
 • 100 g smör
 • 1 ägg
 • Fyllning
 • 1/2 gul paprika
 • 1 grön paprika
 • 100 g fetaost
 • 100 g oliver (blanda gärna svarta och gröna)
 • 1 rödlök
 • Äggstanning
 • 1 dl mjölk
 • 2 dl grädde
 • 3 ägg
 • 1 tsk  Alpnaering vitlökskrydda
 • 1 msk Grekisk Tzatzikikrydda
 • salt
 • peppar
 • Topping
 • Riven parmesanost

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
 2. Mixa pajdegen enklast i en matberedare.
 3. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
 4. Fördela fetaosten i botten av pajskalet och fyll sedan på med paprika, oliver och lök.
 5. Vispa ihop äggstanningen och häll över den.
 6. Toppa med riven ost.
 7. Grädda mitt i ugn ca 25 minuter eller tills pajen fått fin färg och ”stannat”.
 8. Servera med en grön romansallad.

Fler av mina goda pajrecept hittar du här!

Olivpaj5-1

 

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.